El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Unes 400 persones juren la bandera espanyola a Barcelona, 100 menys que l’any passat
  • CA

Unes 400 persones han jurat la bandera espanyola a Barcelona a l’aquarterament El Bruch de Barcelona, més d’un centenar menys que l’edició anterior. En el marc del dia de les Forces Armades espanyoles a Catalunya s’ha fet la jura de bandera per a totes les persones de la societat civil que vulguin mostrar la seva “fidelitat” a la bandera espanyola. Els primers en participar a la cerimònia han estat el senador de Ciutadans per Catalunya Xavier Alegre i el diputat electe de Vox Ignacio Garriga. Josep Bou, candidat a l’alcaldia de Barcelona pel PP, no ha jurat la bandera però sí que hi ha assistit, i ha explicat que ja ho havia fet quan era membre de la Brigada Paracaigudista de la Legió. Els següents en encetar la cerimònia han estat el jurant més vell i el més jove, el primer de gairebé 87 anys i el segon de 18.

L’acte ha estat presidit pel Tinent General Inspector General de l’Exèrcit, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, i l’han acompanyat autoritats com el secretari segon de la Mesa del Parlament, David Pérez; la subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García, i diversos alts càrrecs policials i de l’exèrcit.

Per poder participar a la jura de bandera cal ser major d’edat, tenir la nacionalitat espanyol, no haver estat declarat incapaç per sentència judicial ferma i que hagin transcorregut 25 anys des de la darrera jura feta. Les persones que volguessin participar-hi havien de sol·licitar-ho prèviament per poder-ne formar part.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa