Una rua transcorre pel centre de Barcelona per commemorar la resistència dels col·legis electorals

El recorregut ha passat pels centres escolars Ramon Llull, Fort Pienc, Mireia, Jesuites de Casp, Concepció i Jaume Balmes

 

Centenars de persones s'han manifestat per diversos carrers del centre de Barcelona per commemorar la resistència de les persones que van fer possible que els col·legis electorals de la capital catalana poguessin votar en el referèndum de l'1-O. El recorregut simbòlic ha començat a l'Institut Ramon Llull, un dels que van rebre la repressió policial, i ha finalitzat en l'institut Jaume Balmes, l'altre que també va viure una forta repressió de les forces policials de l'Estat durant la jornada electoral.

 

La rua ha passat per l'escola Fort Pienc, Mireia, Jesuites de Casp i Concepció. La manifestació s'ha anat aturant en cada un dels centres escolars on s'ha enganxat una placa commemorativa que deia 'Aquí vam votar, aquí vam guanyar'. Els integrants de la rua eren bàsicament famílies amb els seus fills, tots ells persones que van votar durant la jornada electoral.

 

 

Marc Carrasco, un dels votants de l'1-O a l'institut Ramon Llull, ha explicat que la rua d'aquest diumenge servia per recordar "la barbàrie" policial de la jornada de votació i per celebrar el simbòlic comiat de la república catalana de l'estat espanyol. "Ens van acomiadar a cop de porres", ha reblat Carrasco.

 

Comentaris