Una empresa antiplagi eleva al 21% el contingut copiat de la tesi de Sánchez

PlagScan creu que per obtenir un 0,96% de coincidències el govern espanyol ha aplicat "ajustos específics"

 

PlagScan assegura que no pot confirmar el 0,96% de plagi que la Moncloa va fer públic utilitzant aquesta empresa alemanya com una de les eines per detectar coincidències en la tesi del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En un comunicat, PlagScan explica que un escaneig inicial realitzat per la mateixa empresa revela que el contingut duplicat és del 21%. I assenyala que per obtenir un resultat del 0,96%, com que el va fer públic la Momcloa, s'han d'aplicar "ajustos específics i fonts activament inhabilitades". L'empresa també afegeix que s'ha posat en contacte amb La Moncloa per obtenir informació sobre el procediment i la metodologia emprada pel govern espanyol. "No acusem ningú de plagi ni som caçadors de plagis. Som un proveïdor de serveis que ajuda els nostres usuaris amb la tecnologia", ha afirmat Markus Goldbach, director executiu de PlagScan.

 

Així mateix, l'empresa afirma que els percentatges són "relatius" i que un resultat d'un software tècnic és només un punt de partida per a una investigació, ja que la "intel·ligència humana és absolutament necessària si un text sembla sospitós".

 

 

Després de les acusacions de plagi i les peticions de compareixença de Cs i PP, la Moncloa va decidir fer públics els resultats de dos test antiplagi i el govern espanyol va concloure que la tesi havia superat "àmpliament" l'aplicació de softwares de coincidències. Concretament, va aplicar el sistema Turnitin que s'utilitza a la Universitat d'Oxford i el de PlagScan, de referència a Europa. Els resultats que va obtenir van ser d'un 13% de coincidències detectat per Turnitin i un 0,96% en el cas de PlagScan.

 

Comentaris