El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una dirigent unionista, investigada per desviar contractes de la UAB a la família
  • CA

 

Teresa Freixes, impulsora de la plataforma espanyolista Concordia Cívica i catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha estat expedientada pel centre per un presumpte cas de corrupció. Segons publica aquest dimecres eldiario.es, Freixes hauria atorgat a una empresa de la seva família contractes derivats de la seva funció acadèmica.

 

Freixes va participar el 29 de setembre de 2017 -dos dies després de la declaració d’independència del 27- a la manifestació organitzada per Societat Civil Catalana (SCC). La impulsora de Concordia Cívica va ser una de les persones que va sortir a l’escenari. En aquella manifestació també va sortir a parlar l’actual alcaldable a Barcelona Manuel Valls.

Societat Civil Catalana felicitant Freixes per guanyar el ‘Premi al Ciutadà Europeu 2014’ | Facebook SCC

 

Eldiario.es explica que la societat Instituto Europeo de Derecho va ser contractada diverses vegades pel grup d’investigació liderat per Freixes. Aquesta societat, però, està administrada per ella i la seva filla. Sempre segons aquest mitjà, el grup d’investigació que lidera Freixes va realitzar fins a quatre contractes per un valor de més de 18.300 euros a favor de l’Instituto Europeo de Derecho.

 

Aquesta societat està dirigida actualment per la filla de Freixes, explica aquest diari, i els últims anys hauria tingut una activitat mínima: un volum de negoci de 13.500 euros el 2015, i 64.300 euros el 2014.

 

Freixes va ser una de les integrants d’una delegació de SCC, Concòrdia Cívia i Empresaris de Catalunya que l’abril  del 2017 va viatjar als Estats Units per reunir-se amb congressistes i explicar-los que “la majoria de catalans no vol la independència i advertir-los de “la gravetat de la situació creada per l’actitud del Govern i dels partits secessionistes que es neguen a respectar l’Estat de Dret i la democràcia“.

 

També va participar el mes de gener passat a la taula rodona organitzada pel PP a Madrid en la què el portaveu de Tabarnia, Jaume Vives, va convidar als assistents del Partit Popular a afiliar-se a VOX i va titllar de “cabrons” els líders independentistes.

 

La plataforma España Ciudadana, impulsada per Ciudadanos, també ha pogut gaudir en dierses ocasions de la presència de Freixes. I el ministred’Exteriors, Josep Borrell, va presentar 155: Los días que estremecieron a Cataluña, llibre escrit per la impulsora de Concordia Cívica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa