El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una Diada per reclamar la implementació del mandat de l’1 d’Octubre
  • CA

 

“Fem la República catalana”. Les entitats sobiranistes no defalleixen i aquest serà el lema de la manifestació de la Diada d’enguany, que serà la primera que es farà després de l’1 d’Octubre i de l’empresonament i exili de part del Govern que dirigia Carles Puigdemont. L’objectiu és omplir l’Avinguda Diagonal de Barcelona, des de Glòries fins al Palau de Pedralbes. En total: 37 trams habilitats per inscripcions -més el tram zero, reservat per a autoritats i convidats-. La coordinadora de la Comissió de Mobilització de l’ANC, Elisenda Romeu, ha assegurat a aquest diari que ja s’han superat amb escreix els 50.000 inscrits, i que dilluns vinent s’oferiran dades actualitzades. Tot i que des de l’entitat sobiranista reconeixen que és una xifra una mica per sota de les inscripcions amb les que comptava l’ANC en la mateixa data de l’any passat, Romeu recorda que “aquest any les vam obrir més tard que l’any passat, just quan la gent començava les vacances”. 

 

A més, la coordinadora de la mobilització assegura que, en aquests moments, les inscripcions “van a bon ritme” i es mostra convençuda que es començaran a activar realment a partir de la setmana vinent. Romeu també ha explicat al Món que “la venda de samarretes està per sobre que l’any passat, i que els autobusos van, més o menys, al mateix ritme”. Per a l’ANC aquestes són unes “molts bones dades”. “Estem tranquils i contents”, afirma, i avisa que calen entre 800.000 i 1.000.000 de persones per omplir tots els trams. “Hi arribarem segur, i serà una Diada com la dels darrers anys”, conclou, contundent, Romeu. Durant la presentació de la manifestació, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ja va deixar clar que aquesta ha de ser la Diada de la gent: “Fem una crida a que tothom s’expressi lliurement”, va dir, i va anticipar el caràcter polític que ha de tenir aquest 11-S. “Hem de tornar a assolir fites que ens semblaven increïbles com l’1-O. Amb intel·ligència col·lectiva, que és com les hem aconseguit. Deixem els debats estèrils i tornem als objectius. Fem la independència, fem el cim”, va insistir Paluzie.

 

Per la seva banda, Romeu té clar que aquest 11 de setembre “cal ensenyar al món i a l’Estat que continuem llluitant per aconseguir la independència i construir la República” i que “la gent torna a sortir al carrer amb el mateix objectiu”. Sobre els presos i els exiliats, la coordinadora de la manifestació revela que “alguna cosa es farà per homenatjar-los”, però avisa que “l’única manera perquè tornin segur és que aconseguim la independència i la República”. “Es fan molts sopars grocs i es posen llaços, però també s’ha de començar a deixar clar què és el que volem. A més del retorn dels presos i exiliats, el nostre objectiu és la República catalana”, sentencia. Per tot això, Romeu fa una crida a que la gent s’inscrigui a la manifestació: “Que s’apuntin, que vinguin i que comprin la samarreta!”.

 

Diada 2017 a Barcelona
Manifestació de la Diada de l’any 2017 | Cristóbal Castro

 

La manifestació

 

Tot i que la manifestació no començarà fins les 17:14 hores, l’Assemblea recomana que a les 16 hores tothom sigui al seu tram amb la samarreta. A les 17:14 hores està previst aconseguir un silenci absolut que serà trencat per una gran onada que ha de recórrer la capital catalana. L’onada començarà, després del llançament d’un coet, a un dels extrems de la Diagonal, concretament a la intersecció amb el carrer Castillejos -al tram 37-, i a mesura que avanci, s’expandirà fins a arribar a l’altra punta de la ciutat, al Palau Reial. Allà, es durà a terme un acte amb diversos parlaments. L’ANC ha fet un vídeo on explica tots els detalls de la manifestació d’enguany. “Vine amb la pancarta que vulguis. Aquest any el protagonista serà la teva veu. Et volem sentir”, recull el vídeo.

 

 

La samarreta

 

La samarreta que l’Assemblea ha dissenyat per aquest 11-S és de color corall i amb una inscripció molt clara: “Fem la República catalana. Directes al cim”, i es pot veure una muntanya, el Pedraforca, on hi ha un camí amb totes les dates significatives del procés: 9-N, 27-S, 1-O, 3-O, 27-O, 21-D. El lot té un preu de 15 euros distribuïts de la següent manera: el cost de produir el lot a Catalunya i els costos de logística i distribució sumen uns 6 euros, als que cal sumar-hi l’IVA, de 2,60 euros. La resta de l’import és el marge que destina l’ANC a finançar les seves campanyes.

 

L’espot de la Diada

 

L’ANC ha fet un espot oficial de la mobilització d’enguany, on s’intercalen imatges de l’1-O i de la violència policial exercida sobre els ciutadans que anaven als col·legis electorals a votar. Amb l’objectiu d’internacionalitzar la Diada d’enguany, l’entitat sobiranista ha publicat el mateix vídeos amb diferents idiomes: italià, alemay, portuguès, francès, anglès i castellà. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa