El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una consellera de l’ambaixada espanyola intenta boicotejar un acte del Diplocat a Brussel·les
  • CA

 

Una consellera de l’ambaixada espanyola a Brussel·les va intentar boicotejar ahir una conferència del DIPLOCAT a la Nova Universitat de Lovaina, sota el títol “Catalunya: nou Estat d’Europa?” D’entrada, la noia ha fet veure que era estudiant per fer nombroses crítiques al procés sobiranista i a dades que s’havien estat donant durant el debat, mentre el moderador li insistia que fes alguna pregunta.

En un moment donat, la noia ha volgut matisar una dada donada pel representant del Govern a Brussel·les, Amadeu Altafaj: “Vull fer una correcció. Ha dit que hi ha un 70% que està a favor del referèndum en les eleccions del 2015, i només és un 60%”, i va continuar discutint si hi havia més o menys independentistes. Arriba un moment, però, en què la noia diu: “Ara parlaré com a diplomàtica espanyola i com a consellera de l’ambaixada espanyola a Bèlgica”, i els assistents s’exclamen entre sorpresos i indignats, i algú del públic crida: “Arriba España!”

 

La noia s’enfada i es dirigeix al moderador del debat: “Això no s’hauria d’acceptar. És una referència al franquisme i no hauria de ser acceptat aquí”. “Sóc belga i no conec les referències al franquisme. Em sap greu. No ho he sentit”. La noia continua: “Vull tenir el mateix temps que Altafaj, que ha parlat en nom d’alguns catalans. Jo parlo en nom dels espanyols i del 52% dels catalans”.

Aquí pots veure el moment en què la consellera de l’ambaixada espanyola a Brussel·les intervé en el debat, a partir del minut 1:43:30.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa