El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una candidatura de tecnòcrates sense ideologia per governar Barcelona
  • CA
El futur candidat de BCN com tu, Daniel Vosseler
El futur candidat de BCN com tu, Daniel Vosseler | G.A

 

Una Barcelona governada per professionals, un equip de tecnòcrates desprogramats d’ideologia. Ni de dretes ni d’esquerres, ni unionistes ni espanyolistes, només preocupats per treure la ciutat del pou en què creuen que l’actual alcaldessa, Ada Colau l’ha abocat. Aquesta és la proposta de la plataforma Barcelona com tu, que lidera l’advocat Daniel Volsseler i que té intenció de concórrer a les municipals del 2019 en forma d’agrupació d’electors, “sense partits polítics al darrere”. S’ha presentat al Casino del Poblenou, en un acte que ha superat el miler de persones. Amb pancartes bilingües, una bandera europea i una de Barcelona, sense llaços grocs i sense senyeres, però també sense banderes d’Espanya ni cap referència a la situació del país. Justament, és la imatge que vol donar la plataforma, que està convençuda que, si aconsegueix els 8.000 avals que la llei electoral demana per participar a les eleccions sense un paraigua polític, podrà central la campanya electoral exclusivament en la gestió municipal sense necessitat de mullar-se en l’eix nacional. Ni República ni monarquia. Ni independència ni unitat d’Espanya. Ni presos polítics ni justícia espanyola. El candidat, que lidera la plataforma contra la Superilla del Poblenou, tindrà feina, perquè aquesta equidistància social i nacional seria un fet inèdit en una gran ciutat.

 

“Jo demà a les 8 del matí seré a la meva oficina, treballant, fa 21 anys que em parteixo la cara pels drets dels barcelonins, i veig que tenim una ciutat que va cap al pedregar, l’hem de redreçar. D’on som a on volem arribar hi ha tanta distància que estem obligats a intervenir”, ha dit Vosseler en la seva intervenció, agraïnt l’assistènica de membres de la patronal Foment i de Pimec, i també de la UGT. “Barcelona està essent devorada per la ideologia, per l’interès partidista“, ha denunciat el futur candidat de la plataforma, que ha recordat que “Colau governa amb el vot del 15% del cens”.  De fet, l’alcaldessa de Barcelona ha monopolitzat part de les intervencions.

 

De fet, el mateix Vosseler assegura que entre els promotors de la candidatura “hi ha gent que vota el PP i gent que vota la CUP, tenim constitucionalistes i independentitstes, que no s’entendran en temes nacionals però sí en la diagnosi dels problemes que té la ciutat i en com resoldre’ls, perquè comparteixen l’amor per la ciutat”. Qui no voldria assistir a una reunió de treball de la candidatura per saber en què estan d’acord aquests dos companys a l’hora, per exemple, de gestionar l’habitatge públic o la situació dels manters?

 

 

Amb un públic amb estètica pròpia d’un míting de Cs, o ara de Manuel Valls, que no pas de la CUP, encorbatats i amb aspecte de tenir feines de despatx, un miler llarg de persones han escoltat, amb 40 minuts de retard, aquesta proposta d’impacte per a unes eleccions que arribaran a les portes de la sentència del macro-judici contra l’independentisme. Amb presentadors com si fos una gala de televisió, Barcelona com tu ha fet pujar dalt de l’escenari diversos professionals -la plataforma compta amb el suport de 500 professionals de diferents sectors-, i ha descrit una ciutat segrestada per “màfies, brutícia, narcopisos, cafeteries on es consumeix droga, robatoris, botigues que fan pena, turisme massificat, manters…”. La recepta dels professionals a tot plegat serà “apolítica i sense ideologia”, tal i com s’ha explicat a la presentació de la plataforma.  

 

“És una vergonya que l’oposició encara no hagi fet fora l’alcaldessa Colau, que governa amb 11 regidors, o més aviat desgoverna. I són els partits de l’oposició, que no saben ni qui serà el seu candidat perquè es barallen -en al·lusió a l’independentisme-, o un senyor que ve de França i no coneix la ciutat, els que ens han de salvar? Doncs no salvarem la ciutat fins que no la gestionem els ciutadans. Nosaltres no necessitem governar per viure, tenim la nostra professió”, ha explicat un dels professionals que ha explicat per què s’ha sumat a la plataforma. 

 

Presentació de la plataforma Barcelona com tu
Presentació de la plataforma Barcelona com tu | Gemma Aguilera

 

Amb la presentació de BCN com tu, i després de l’aterratge d’un francès republicà que parla català però que ha de recollir el vot majoritàriament de Cs, partidaris de viure en un règim monàrquic espanyol i d’enterrar la immersió lingüística, sumat al retorn del concepte de la Barcelona del ‘maragallisme’, que defenen tant Ernest Maragall com Ada Colau, i a l’espera de com es materialitzarà l’aposta per unes primàries republicanes per fer una llista independentista transversal –mentre que el PDeCAT té, oficialment, una candidata, Neus Munté-, sembla clar que el maig del 2019 la capital de Catalunya descobrirà el resultat de diversos experiments electorals que hauran convertit la ciutat en un laboratori polític mai abans vist.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: GeteHulaoowe a octubre 31, 2021 | 06:13
    GeteHulaoowe octubre 31, 2021 | 06:13

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa