El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un tertulià del PSC equipara la Llei de Transitorietat amb la Llei Habilitant d’Adolf Hitler
  • CA

 

Perplexitat a la tertúlia del Matí de Catalunya Ràdio i incendi a les xarxes socials. Jordi Garcia-Soler, un dels participants, ha assegurat que la Llei de Transitorietat que pot aprovar el Parlament de Catalunya “és similar a la Llei Habilitant del règim nazi, exactament igual“. No ha estat un estirabot, Garcia-Soler s’ha negat a rectificar fins a tres vegades la seva afirmació, que ha mantingut fins i tot davant del conductor del programa, Xavi Freixes.

 

La Llei Habilitant de 1933 -a la que s’ha referit Garcia-Soler- va permetre a Adolf Hitler assumir el poder total, en detriment del control del parlament alemany. Els historiadors assenyalen aquesta imposició com l’inici de la dictadura absoluta del Partit Nazi, que va desembocar en la Segona Guerra Mundial i els camps d’extermini.

 

Jordi Garcia-Soler va ser el primer responsable del gabinet de comunicació del PSC, que va dirigir fins el 1982. A partir d’aquí ha anat encadenant càrrecs de confiança política al Consell de la CCRTV (actual CCMA), el consell territorial de RTVE i Barcelona Televisió, sempre a instàncies del PSC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa