Un regidor de la CUP denuncia agressions neonazis després del 9-O a València

Els denunciants tornaven de la manifestació amb motiu de la diada valenciana

El regidor de la CUP a Torredembarra, Toni Sacristán, i el seu company han denunciat haver patit agressions quan tornaven de la manifestació convocada a València per partits, entitats i sindicats d'esquerres i nacionalistes amb motiu de la diada valenciana del 9 d'octubre.

 

Segons que ha explicat Sacristán en declaracions a Catalunya Ràdio els fets es varen produir en tornar cap al cotxe, quan un grup d'uns deu persones, que els denunciants defineixen com d'estètica neonazi, els hi estaven esperant i els varen assaltar, llençant el regidor al terra amb puntades de peu i cops de puny i empentant el seu company amb amenaces, llençant-lo també al terra. Després d'anar a l'hospital a causa de les diverses contusions causades els dos joves han procedit a presentar una denúncia per les agressions.

Sacristán ha lamentat que aquest tipus d'agressions no siguin aïllades ni puntuals sinó "la tònica que es viu al País Valencià, on l'extrema dreta va en retrocés i l'única via que li queda és la violència". En la seva opinió, el poder de convocatòria de l'extrema dreta al territori valencià s'ha reduït molt en els darrers anys però mantenen les tècniques violentes "contra qualsevol expressió democràtica contrària al seus interessos".

 

A través de les xarxes socials, el seu company, Fran Pardo, ha relatat l'agressió a través d'un comunicat, assenyalant que es va produir en creuar el Pont del Reial, quan el grup els va assaltar al crit de "catalufo de merda" i "brut". 

Pardo assenyala que en un primer moment es varen adreçar a alguns testimonis de l'agressió, que no els varen voler ajudar. El denunciant afegeix que la policia va arribar mitja hora més tard d'haver estat avisada i que tan sols varen anotar les seves dades, tractant-los amb prepotència. 

En el seu cas, indica que no va rebre tantes agressions físiques com el seu company però que moralment ha estat un cop molt dur i demanen a les forces de seguretat que actuïn contra les agressions feixistes. "Aquesta vegada no portaven cap arma blanca, altres com Guillem Agulló no van tenir tanta sort", finalitza el comunicat. 

 

Comentaris