Un parlament de professionals de la política

Només el 28% dels diputats que tenen possibilitats de formar part de la cambra catalana tenen experiència en tasques professionals desenvolupades fora de l'administració o la política

El perfil dels futurs diputats del Parlament respon a un professional de la política amb escassa o nul•la experiència en el sector privat, segons es després d'un estudi realitzat per Sentit Comú per Catalunya amb base les dades del Racometre. Concretament, només un 28% dels diputats que tenen possibilitat d'entrar a la cambra catalana a partir del 28N tenen experiència en tasques professionals més enllà de l'administració pública.

La majoria dels partits parlamentaris, especialment aquells que han exercit el poder, tenen un alt nombre de funcionaris a les seves files: CiU (24%), PSC (39%), ERC (25%), PP (14%), ICV (36%) i C's, cap.

També, segons aquest estudi, es desprèn que el perfil del futur parlamentari català serà home (59%), amb una edat mitja de 48 anys, amb títol universitari (88%), amb poca experiència en el sector privat (72%) i repetidor en aquesta experiència (59%).

Davant les dificultats que ha tingut Sentit Comú per fer aquest estudi, l'entitat cívica també demana als partits que, de cara al futur, "adoptin el model del currículum vitae europeu, homologat per les institucions europees, per què els ciutadans disposin d'informació suficient sobre tots els candidats i puguin formar-se un criteri sòlid i actuar en positiu".

 
 

Comentaris