El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un jutjat obre causa penal per desobediència contra l’Ajuntament de Badalona
  • CA

 
 
 
El jutjat d’instrucció número 5 de Badalona, en funcions de guàrdia, ha rebut aquest dimecres una denúncia presentada per un partit polític i ha obert una causa penal per suposat delicte de desobediència contra el consistori de Badalona, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La causa investiga l’activitat que ha mantingut avui el consistori en relació a la decisió judicial d’ahir dimarts del jutjat contenciós 14 de Barcelona, que suspenia l’acord pel qual els treballadors podien anar a treballar i atendre el públic.
 
 
 
 
Des del TSJC també s’ha informat que de moment no s’ha pres declaració a ningú, que no hi ha ningú citat ni hi cap persona en condició d’investigat.
Aquesta denúncia no modifica la vista contenciosa prevista per a aquest dijous 13 d’octubre per part del jutjat contenciós 14 de Barcelona. En aquesta vista hi ha convocats la Delegació del Govern a Catalunya i l’Ajuntament de Badalona.

Eren les vuit del matí, i com cada dia laborable, hora d’obrir les portes del consistori de Badalona.L’alcalde accidental i regidor Oriol Lladó, acompanyat de cinc regidors més, ha obert les portes de l’Ajuntament i l’equip municipal ha estat a la sala una estona, com a gest de desobediència a la resolució judicial que els ha impedit donar compliment a l’acord sindical del 2 de desembre de 2015, que convidava els treballadors a treballar avui i fer festa el 9 de desembre. Així, després de passar una estona dins del consistori, els regidors han sortit al carrer, on els esperava força gent, per comunicar la decisió que havien pres per donar resposta a allò que consideren un cop d’estat a la sobirania local. El regidor de la CUP José Téllez ha estripat la resolució judicial i ha anunciat que atendran els ciutadans, si bé no es podran formalitzar tràmits per no posar en perill els funcionaris. 

 

 

 

A les portes de l’Ajuntament, l’alcalde accidental, Oriol Lladó, ha explicat que “els càrrecs electes, en representació del govern de la ciutat, farem la nostra feina, que és garantir la representació política, i per tant, atendre els ciutadans, de manera que els ciutadans podran entrar al consistori,acompanyats dels regidors, dins del consistori per fer consultes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa