Un diccionari en línia recull més de 600 biografies de dones catalanoparlants

Aquest diccionari elaborat per mig centenar d'experts de 12 universitats ofereix el perfil de comtesses, religioses, mestresses de casa, sindicalistes, dirigents polítiques, actrius, escriptores i empresàries, entre d'altres.

El govern, el consell de Mallorca i la xarxa Vives d'universitats han posat en marxa el Diccionari Biogràfic de Dones, una eina pública en línia amb 655 biografies de dones de territoris de parla catalana entre els segles I i XXI.En un comunicat, la Conselleria de Vicepresidència de la Generalitat ha informat que el diccionari pretén visualitzar la contribució de les dones en la història de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, el Rosselló, Andorra i Sardenya.

Per aquesta raó, aquest diccionari elaborat per mig centenar d'experts de 12 universitats ofereix el perfil de comtesses, religioses, mestresses de casa, sindicalistes, dirigents polítiques, actrius, escriptores i empresàries, entre d'altres.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat en funcions, Joan Manuel Tresserras, ha destacat que el diccionari "atorga a les dones el paper que han tingut en la construcció de Catalunya, i ofereix una mirada més complexa de la cultura compartida per tots els territoris de parla catalana". El vicepresident del govern en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, a destacat la possibilitat d'incorporar noves fitxes biogràfiques, assenyalant que és "una obra viva, en construcció permanent".

 
 

Comentaris