Un diari suís sosté que informes confidencials proven l'espionatge contra independentistes

Els serveis diplomàtics espanyols de Berna haurien reclamat la presència de recursos humans del CNI per aconseguir més informació més enllà de la pública

El diari suís Blick publica aquest diumenge una informació segons la qual considera acreditat que l’ambaixada espanyola a Berna espia les activitats polítiques dels catalans en territori suís. El rotatiu assegura haver aconseguit informes confidencials del serveis diplomàtics espanyols que posarien en evidència que s’ha recollit informació sobre actes relacionats amb la independència, ja sigui nom dels assistents i fotografies, i que aquesta informació ha estat enviada a Madrid. Amb tot, però, segons el rotatiu es tracta d’informació disponible públicament.

En un dels documents citats pel rotatiu, que s’atribueix als serveis diplomàtics espanyols a Suïssa, s’aconsella destinar un "conseller o agregat" del CNI a Berna per tal que es pugui passar del seguiment de la informació pública de les persones sota control a fer un seguiment propi d’intel·ligència, és a dir, d’espionatge. El periodista que signa l'article ha publicat a Twitter la imatge d'un dels documents als quals fa referència.

 
 

Comentaris (4)
"Amb tot, però, segons el rotatiu es tracta d’informació disponible públicament." Fa 6 mesos
Deduzo que las noticias de El Mon, Blick y demas periodicos o panfletos digitales con pretensiones constituyen actos de espionaje tambien. Al final, resultará que Quico Sallés es Mata Hari. Fascinante.
fideli Fa 6 mesos
a més de corrupte, pirata... la condició ho porta... aquests botiflers....
Lidia Fa 6 mesos
Que es pot esperar de un paio com aquest ,mafiós ,lios ,
EMILI Fa 6 mesos
...EPSTEIN...LO PAGARAS EN LA SIGUIENTE VIDA...Y TUS CLIENTES...VETE A SABER...DONDE ESTAS A PUNTO DE NACER...Y EN FORMA DE QUE...KARMA...PEOR QUE DEVERLE AL SANTANDER...