El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un centenar de denúncies per vulneració del dret a vot dels catalans residents a l’exterior
  • CA

 

 

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i l’Oficina de Drets Civils i Polítics estan preparant un informe complet de les dades registrades, encara pendent de l’escrutini del vot exterior, que té previst començar demà dimecres. De l’1 de març al 29 d’abril, s’han registrat 104 denúncies a la bústia habilitada per l’Oficina de Drets Civils i Polítics i a les altres vies telemàtiques, que també s’inclouran a l’informe. La bústia encara és oberta per poder seguir rebent incidències.

 

L’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat va habilitar el mes de març aquest formulari perquè tots aquells catalans residents a l’exterior que considerin que s’ha vulnerat el seu dret a vot puguin denunciar la situació. Des del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència s’ha coordinat el seguiment de les incidències i denúncies.

 

La comunitat catalana a l’exterior ha experimentat moltes dificultats per votar en les darreres cites electorals. A més, és habitual la queixa de les dificultats i problemes afegits amb els que es troben els ciutadans a l’hora de votar. Des del Departament s’han creat campanyes informatives per donar tota la informació sobre el vot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa