El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un 20% dels ciutadans canviaria el seu vot per facilitar la formació de govern a Espanya
  • CA

Una enquesta de Simple Lógica reflecteix que el 18% dels ciutadans canviaria el seu vot amb l’objectiu de facilitar la formació d’un govern a Espanya. L’estudi també inclou una desaprovació majoritària dels ciutadans sobre el comportament dels partits en la negociació que s’ha produït per a la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol, que ha resultat fallida.

 

El sondeig s’ha fet amb una mostra de 1.046 persones mitjançant entrevistes telefòniques assistides per ordinador i amb una mostra aleatòria de la llar sobre llistat telefònic. El treball de camp s’ha produït entre l’1 i el 14 de setembre i el marge d’error és del 3%.

 

Segons Simple Lógica, en l’enquesta es va tractar de conèixer fins a quin punt els ciutadans podien estar disposats a modificar el seu comportament electoral respecte a les últimes eleccions, per superar la situació de paràlisi política per la impossibilitat que hi ha hagut fins avui d’investir un president.

 

Per a això s’ha plantejat als entrevistats la “hipòtesi impossible” de quin seria el seu comportament en el cas que poguessin modificar el que havien fet en les últimes eleccions. El resultat ha estat que al voltant de dos de cada deu votants, és a dir, gairebé el 20% dels votants del passat 26 de juny van manifestar que estaven disposats a canviar el seu vot, si fos possible, per facilitar la formació de govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa