UGT i CCOO no donarien suport a una aturada de país de l'ANC per l'aniversari de l'1-O

Els sindicats demanen "assolir grans consensos" socials i la patronal Pimec critica que "les coses no s'arreglen perjudicant l'economia"

 

Els sindicats majoritaris UGT i CCOO han assegurat aquest dilluns que no donarien suport a l'eventual aturada de país que estudia l'ANC per commemorar el primer aniversari de l'1-O. En una atenció als mitjans després de la signatura del nou Acord Interprofessional de Catalunya, el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha instat els agents socials i els governs a dialogar i "buscar grans consensos" socials. "Hem d'aprendre i no anar tant a 'acció-reacció'", ha dit Ros. El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha criticat que l'ANC estudiï una mobilització "en clau de conflicte laboral" per commemorar l'aniversari de l'1-O i ha reiterat que CCOO "estarà sempre en la construcció d'amplis espais de convivència i cohesió". Per la seva banda, el president de la patronal Pimec ha dit que "les coses no s'arreglen perjudicant l'economia" i ha instat els presidents del govern català i espanyol a continuar el diàleg malgrat "les pressions" perquè aquest no s'assoleixi.

 

El secretari general d'UGT a Catalunya ha criticat la manera en què l'ANC ha "plantejat" el debat sobre la mobilització per commemorar el primer aniversari de l'1-O i ha insistit que "entre la unilateralitat i el 155 hi ha un camí de diàleg molt important". Ros ha dit que el sindicat és partidari que primer s'assoleixin "grans consensos" en la societat catalana i que després es decideixi el tipus de mobilització que es durà a terme per assolir-los.  En aquest sentit, el secretari general de CCOO a Catalunya també ha subratllat la necessitat d'"establir ponts d'entesa i consens" en la societat catalana i ha dit que les mobilitzacions no han de teninr un "caràcter commemoratiu", sinó "objectius concrets que tinguin un benefici per al conjunt de la societat". 

 

  

 

El president de Pimec ha dit que la patronal no està d'"acord amb l'aturada", però ha remarcat que això no vol dir que no estiguin d'"acord amb la intenció" de la mobilització". "Creiem que no és bo fer-ho d'aquesta manera", ha dit. A més, ha "encoratjat" tant el president de la Generalitat i de l'Estat a continuar amb el diàleg, malgrat "les pressions perquè no s'arribi a un diàleg entre Catalunya i l'Estat".

 

Comentaris