El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
UGT demana respecte pels equips de les Juntes de Tractament de les presons
  • CA

El sindicat UGT ha exigit aquest dijous ”màxim respecte” per la professionalitat dels equips tècnics i per les decisions col·legiades de les Juntes de Tractament dels centres penitenciaris en relació a les classificacions inicials dels polítics que compleixen condemna a presons catalanes. L’organització també ha rebutjat qualsevol intent de qüestionar el seu rigor i la seva objectivitat. En un comunicat, el sindicat majoritari a les presons ha qualificat de ”lamentable” que ”s’assenyalin” funcionaris públics encarregats de vetllar per l’aplicació de la legislació penitenciària amb ”batalles polítiques amb interessos partidistes”.

UGT compara la situació amb la tasca d’un bomber o d’un cardiòleg, que consideren que no es veuria ”normal” que els polítics diguessin com s’ha de fer la feina. Per això condiren que és inadmissible que es pugui qüestionar, ni que sigui de manera velada, la independència i professionalitat dels treballadors penitenciaris de rehabilitació, per molt ”excepcional” que sigui la situació.

Per això, demanen als partits que dediquin els esforços a garantir la seguretat als centres, a defensar les condicions laborals del personal penitenciari i a revertir la greu manca de personal que ”arrosseguen” les presons catalanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa