UDC assumeix religió i Presidència es queda amb esports, comunicació i exteriors

Presidència tindrà com entitats adscrites el Patronat de la Muntanya de Montserrat, el Centre d'Història Contemporània, la Casa de la Generalitat a Perpinyà (França) i el DOGC.

La Direcció General d'Assumptes Religiosos de la Generalitat passarà a dependre de la nova vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega (UDC), mentre que la Conselleria de Presidència assumeix esports, mitjans de comunicació, exteriors, relacions amb la UE, cooperació i les delegacions de la Generalitat en el territori català.

Segons una resolució publicada aquest dimecres pel Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), la majoria de competències de l'extint departament de la Vicepresidència les assumirà presidència, llevat d'assumptes religiosos, que passa a Governació, i política lingüística, que l'assumeix Cultura.

Presidència tindrà com entitats adscrites el Patronat de la Muntanya de Montserrat, el Centre d'Història Contemporània, la Casa de la Generalitat a Perpinyà (França) i el DOGC.

REFORÇ DE COMPETÈNCIES


A causa de la reducció de conselleries, la majoria d'àrees veuen incrementades les seves competències. Jocs i Espectacles, fins ara a Interior, s'integra en Economia, mentre que l'àrea d'Energia i Mines, que depenia d'Economia, s'inscriu a la Conselleria d'Empresa i Ocupació.

El nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell, a més de Política Lingüística, assumirà totes les indústries culturals, "també aquelles que es fomentin a través dels mitjans de comunicació públics".

La majoria d'àrees de l'extinta Conselleria de Medi Ambient i Habitatge les assumeix Territori i Sostenibilitat, en mans de Lluís Recoder: habitatge, rehabilitació, planificació i qualitat ambiental, polítiques contra el canvi climàtic, gestió d'aigua i dels residus, impuls de les energies renovables i serveis meteorològics. Medi natural, boscos i biodiversitat s'adscriuen a la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

La "macroconselleria" d'Empresa i Ocupació englobarà comerç interior i artesania, consum, turisme, indústria, seguretat industrial, innovació, energia i mines, cooperatives, telecomunicacions i societat de la informació, internacionalització de l'empresa, inspecció de treball, relacions laborals, ocupació i formació ocupacional.

 
 

Comentaris