El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
TV3 destrossa els canals espanyols
  • CA

 

La televisió pública catalana va ser, de llarg, la preferida per més ciutadans del nostre país que volien assabentar-se dels resultats de les eleccions espanyoles d’aquest diumenge 28 d’abril. TV3 va liderar de manera destacada, amb una quota del 20,3% de mitjana durant tot el dia. És el millor resultat de TV3 en un dia d’eleccions generals des del 2004, i la millor del 3/24. El programa més vist del dia va ser l'”Especial eleccions: els resultats”, amb una quota del 41,8% i 1.447.000 espectadors.

 

Amb un 20,1% de quota de pantalla de mitjana durant tot el dia, TV3 gairebé va duplicar l’audiència de la segona cadena més vista, ‘La Sexta’, que va aconseguir només un 11,3%. Per la seva banda, el canal d’informació continuada de la Corporació Catalana de Mitjans d’Audiovisuals, el 3/24, va arribar a un 5,4% de quota de pantalla, una xifra superior a la que va aconseguir ‘Cuatro’ -3,4%- i que se situa, aproximadament, un punt per sota de la majoria de les altres televisions generalistes espanyoles: TVE (6,7%) i Telecinco i Antena3 (6,4%).

 

El domini de TV3 va començar poc després de les sis de la tarda, quan faltaven menys de dues hores pel tancament dels col·legis electorals, i es va mantenir al llarg de tota la nit, amb el seu punt àlgid pels volts de les deu del vespre, és a dir, en ple programa especial sobre l’escrutini de les eleccions espanyoles. Així doncs, la posició dels canals de televisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals com a referents dels catalans a l’hora d’informar-se a través d’aquest mitjà es manté incontestable i es reforça.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa