El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Turull: “Si en el passat s’hagués optat pel mal menor ens haurien esborrat”
  • CA

 

El candidat de JxCAT per Lleida al Congrés, Jordi Turull, s’ha convertit aquest dissabte en el primer pres polític que intervé en un míting en aquesta campanya pel 28-A. Superant els entrebancs tècnics i encabint el seu missatge en el temps limitat que se li ha ofert des de la presó, Turull ha anat directe als objectius dels comicis: “Tindrem les urnes el 28-A i és important aprofitar-les per enviar un missatge a l’Estat i al món, clar i nítid, que refermi la legitimitat democràtica de la nostra voluntat de culminar l’1-O, que allò no va ser una cosa d’un dia, aquell acte de dignitat democràtica era la voluntat d’un país per esdevenir lliure”.

 

Turull ha remarcat que l’objectiu ha de ser definitiu per “reforçar la legitimitat democràtica del que vam fer l’1-O, que vam repetir el 21-D i que volem repetir ara”. El missatge de Turull marca distància amb el que va fer Oriol Junqueras divendres des de Soto del Real també. “Enviem un missatge clar que la solució ha de venir del diàleg i de les urnes i en cap cas dels tribunals, de les presons o de les retallades de drets”.

 

El candidat junter ha fet un esforç per posar en evidència que el 28-A és una data important: “El que necessitem ara és el màxim de força, no ens hem de distreure pel dia següent. O ho fem nosaltres des d’aquí o ningú ho farà per nosaltres des d’allà”. Turull ha incidit en la necessitat d’unitat, i sense dir-ho explícitament, ha donat a entendre que optar pel partit no toca. “Nosaltres junts som la força imbatible en aquest terreny de joc que es diu la democràcia”.

 

Turull ha seguit la seva exposició assegurant que “el moment és transcendent, delicat i greu”, però ha advertit que el 28-A ofereix “grans oportunitats per endavant” sobretot perquè “haurà urnes i aquest és el nostre terreny de joc: som els de les urnes”.

 

El pres polític ha enviat també un missatge per aquells que volen esquivar el “mal menor”: “Si generacions d’abans haguessin defallit i apostat pel mala menor no us parlaria amb la llengua que us parlo no tindrieu asseguts entre vosaltres el 131è president de Catalunya perquè ens haguessin esborrat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa