El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Turull, Rull i Sánchez diuen adéu al Parlament
  • CA

Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez, que han esdevingut diputats al Congrés espanyol després de les eleccions del 28-A, s’han acomiadat aquest dijous del Parlament de Catalunya, en haver de renunciar als escons que ocupaven. El comiat l’han fet a través de tres cartes, llegides en el Ple per part d’alguns del seus companys de JxCAT.

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha encarregat de llegir la carta de Turull. En el text, Turull afirma que els 15 anys de diputat al Parlament li han “marcat la vida” i assegura que al seu cor “només hi ha espai per la gratitud i el compromís” i que “no hi cap ni una unça de ressentiment ni de rancúnia cap a ningú”. El pres polític mostra el seu compromís amb el Parlament, Catalunya i la lluita pacífica per la independència de Catalunya.

Per la seva banda, Mònica Sales ha estat l’encarregada de llegir la carta de comiat de Rull. Rull recorda que, amb 21 anys de diputat, és possiblement el diputat d’aquesta legislatura amb més “anys de servei de forma ininterrompuda”. Del seu pas pel Parlament, Rull destaca que “l’amistat construïda amb persones que m’han enriquit, des de posicions polítiques tan distintes, és un dels patrimonis més valuosos que m’emporto”.

Albert Batet ha llegit, finalment, la carta de comiat de Jordi Sánchez. “Marxo trist però no abatut i menys encara vençut en la defensa dels meus ideals”, escriu Sánchez. L’ara diputat al Congrés espanyol afirma que aspira “que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República” i que “per damunt d’això” treballa “perquè un dia els homes i les dones del nostre país puguin decidir lliurement i sense cap pressió externa quin ha de ser el futur polític de Catalunya”. “Això que avui uns diuen que és impossible, un dia serà normal”, afegeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa