El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Turull retreu a Torrent que posi per davant la seva trajectòria a la dignitat institucional
  • CA

“Si per mantenir la dignitat institucional del Parlament, el risc és la meva inhabilitació no hagués trigat ni 30 segons a pensar m’ho: la dignitat de la institució està per davant de la meva trajectòria política“. Aquesta és l’opinió de l’exconseller de Presidència, Jordi Turull, en una entrevista tal FAQS dins la presó emesa aquesta nit sobre la retirada de l’escó del president Quim Torra per part del president Roger Torrent. Una decisió que Turull no acaba d’entendre ni de justificar.

 

El també excandidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Turull, ha assegurat que el procés només el poden decidir els ciutadans de Catalunya. En aquest sentit, caldria posar els interessos del país per davant dels “egos personals”. “Aquí ningú és Mandela ni Gandhi”, ha conclòs. Així, ha emfatitzat que té ganes de sortir de la presó però mai sense haver de renunciar a les seves conviccions. “Jo no vaig de màrtir: si puc sortir de la presó per la via que sigui d’aquí mitja hora no esperaré una hora”, ha constatat.

“No voldria que hi hagués un tripartit en el nou govern català. Voldria un govern independentista amb més confiança i lleialtat”, ha advertit. Un plantejament expressat després de criticar la manca de cohesió del Govern. “Com diria Josep Rull, si no anem tots junts, ens penjaran per separat”, ha reblat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa