El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Turull: “L’1-O és ara més urgent que mai”
  • CA

 

El portaveu del Govern, Jordi Turull, ha valorat aquest matí l’amenaça del govern espanyol en relació al referèndum i al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). En una entrevista a Rac1, Turull ha explicat que la diferència entre enviar informes cada mes o cada setmana “no varia massa”, i ha constatat que la Generalitat “fa temps que està políticament intervinguda”. A més, el portaveu del Govern creu que el govern espanyol “no és conscient de les derivades que pot tenir aquesta amenaça”, i ha avisat que “ho estan portant a l’absurd, i ells mateixos quedaran col·lapsats”.

Durant l’entrevista, el també conseller de la Presidència ha lamentat que l’Estat espanyol “té un greu problema amb la democràcia”, però s’ha mostrat convençut que no es pot tallar el FLA, perquè “el primer afectat de fer-ho és el propi Estat”. Per aquest motiu, ha qualificat de “bastant ridícula” l’amenaça de tallar el FLA. Alhora, Turull s’ha queixat que el govern espanyol “aplica un nou tipus penal que no existeix en el Codi Penal que és: ‘Aquests en porten alguna de cap'”. “És més urgent que mai l’1 d’octubre”, ha conclòs el portaveu del Govern.

 

Sobre la possibilitat que el proper 1 d’octubre no es faci un referèndum com a tal sinó alguna cosa semblant al 9-N, Turull ha deixat clar que “no contemplem cap altre escenari que no sigui fer el referèndum vinculant i legal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa