El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Turull: “Hem de ser preventius, curosos i no ser ingenus”
  • CA

 

 

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha valorat aquest matí el fet que la Guàrdia Civil es personés aquest dijous al Palau de la Generalitat per requerir informació sobre l’exconseller de Justícia Germà Gordó, en relació al cas 3%. En aquest cas, va ser el propi Turull qui va donar ordres que els agents no accedissin a Palau i es van esperar en una saleta de l’entrada mentre es buscava la informació que demanaven. En una entrevista a Rac1, el també portaveu del Govern ha deixat clar que “les instruccions que hi havia era donar a la Guàrdia Civil tot el que demanessin”.

Tot i això, Turull ha manifestat que “sospitava que no només buscaven això en concret”, perquè “pel que demanaven no feien falta sis guàrdies civils i el fiscal”. Alhora, ha explicat que la Guàrdia Civil “volia copiar tots els correus de la Generalitat amb l’argument que volien anar ràpid i separar després”. El conseller de la Presidència ha demanat ser “molt preventius, curosos i no ser ingenus perquè ja hem vist de tot”. “Col·laboració tota, espectacle mediàtic cap”, ha sentenciat. “Al Parlament s’hi pot anar sense que se n’assabenti ningú. Però l’escena amb les cares tapades és espectacle pur“, ha criticat Turull.

 

Preguntat pel motiu pel qual no hi ha a la Generalitat l’agenda de Gordó de l’època que era secretari de l’executiu, Turull ha respost que no té l’explicació tot i que ha recordat que amb l’entrada en vigor de la llei de transparència hi ha més obligacions. De totes maneres, Turull ha afegit que ell només té una sola agenda, on hi ha la part pública i la part privada dels actes i reunions. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa