El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Turull: “Els hiperventilats i els tiquismiquis que s’agafin 76 dies d’excedència”
  • CA

 

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha volgut demanar aquest dimecres tranquil·litat i que es deixi treballar amb discreció a l’executiu amb els preparatius de l’1-O. Visiblement cansat de rebre crítiques per com estan treballant i pressions perquè expliquin què fan i com, Turull ha llençat una contundent invitació als que envien aquestes reflexions. “Els hiperventilats i els tiquismiquis que s’agafin 76 dies d’excedència, perquè només fan que distreure. Si hem arribat aquí, no és sent tiquismiquis”, ha sentenciat, arrencant els aplaudiments dels assistents al dinar-col·loqui organitzat per Moment Zero, i que ha compartit amb l’exlehendakari Joan José Ibarretxe.

D’altra banda, preguntat per l’ambient que creu que hi haurà a la política catalana i espanyola d’ara fins al referèndum, Turull ha fet servir un símil climatològic per dir que la previsió “no és bona” i es veuen venir “nevades i tempestes”. Amb tot, aprofitant la metàfora, el conseller ha volgut carregar contra els contraris a l’1-O insinuant la seva simpatia pel franquisme. “Als que volen que hi hagi ventades i tempestes, sembla que els hi agrada més estar cara al sol”, ha sentenciat. 

 

En aquest sentit, Turull creu que la “mala climatologia” que preveu no posa en perill l’1-O, perquè els independentistes i el Govern van “ben equipats amb la gent”. “Tenim la gent, i per més llamps que hi hagi, el polar i grampons que portem es diuen ciutadans. Tempestes segur que hi haurà, però arribarem”, ha comentat Turull.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa