Turull desaprova que Gordó mantingui l'escó

El president del grup parlamentari de JxSí afirma que li sap "molt greu" la decisió presa pel diputat i exconseller de justícia

 

El president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, ha assegurat aquest dimarts que no comparteix que Germà Gordó mantingui el seu escó en el Parlament com a diputat no adscrit perquè "si hi ha un grup parlamentari en el qual ningú es pot sentir moralment propietari del seu escó aquest és JxSí". En una entrevista de TV3, Turull ha criticat la postura de Gordó després de saber-se que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'investiga per suposada participació en la trama del presumpte cobrament de comissions il·legals en CDC: "No puc estar en absolut d'acord".

 

Ha recordat que amb aquest grup es va dir que en no poder explicar vots s'explicarien diputats, en referència al procés sobiranista: "Em sap molt greu que hagi pres aquesta decisió i no la comparteixo en absolut". En un comunicat, Germà Gordó ha explicat que ha pres la decisió després de prendre's uns dies de reflexió davant la pressió exercida pel seu partit perquè renunciés a l'escó, i també per la resta de forces de l'oposició. Gordó va anunciar divendres, després d'obrir-se investigació contra ell, que renunciava a presidir la comissió de Justícia de la cambra però que volia conservar l'escó, si bé va assegurar no haver comès il·legalitats en el finançament de CDC.

 

Comentaris