Turull demana a Torra i Sánchez "reunions més discretes"

L'exconseller confia que la Generalitat doni el tercer grau als presos: "Hem de seguir tancats o podem sortir?"

L'exconseller Jordi Turull ha instat Quim Torra i Pedro Sánchez a nomenar "negociadors amb solvència contrastada" per a poder celebrar "reunions més discretes". En una entrevista amb l'ACN des de la presó de Lledoners, Turull ha demanat que els contactes entre el president de la Generalitat i el candidat a la presidència del govern espanyol tinguin més "discreció" perquè es pugui aprofundir "més" en el diàleg: "Tota negociació s'ha de fer fora de focus", ha apuntat. D'altra banda, l'exdiputat al Congrés confia que la Generalitat doni el tercer grau als "presos polítics": "Hem de seguir tancats o podem sortir?". En aquest sentit, Turull també espera que el Govern no sigui "més restrictiu" que el Suprem "a satisfacció" de la Fiscalia.

Turull creu que, perquè el diàleg entre els dos presidents sigui "real", cal "més discreció". L'exconseller defensa que en les negociacions s'ha de poder "parlar de tot" i "sense condicions". Per resoldre el conflicte polític, Turull sosté que Sánchez ha de començar per fer una "bona diagnosi" de l'origen del problema.

L'exdiputat també reclama que es "blindin els acords" d'aquests negociacions, tal com el Govern reclama des de la cimera de Pedralbes a partir de la figura del relator: "Les paraules se les endú el vent, però els escrits no tant". A més, es mostra convençut que s'acabarà trobant un "blindatge jurídic" per emmarcar la solució política que es pugui acordar.

Això sí, Turull carrega contra Sánchez, de qui desconfia per ser "mal estadista" i tenir unes certeses "molt volàtils". "Ha donat proves suficients que no té conviccions sòlides", ha afegit. Segons apunta a l'entrevista, és un "greu problema" haver de buscar un acord amb el líder del PSOE, perquè "al matí diu una cosa i a la tarda defensa la contrària".

 

En aquest sentit l'exconseller dubta que "valgui la pena perdre el temps" negociant amb algú que prioritza ser president "sí o sí", en comptes d'apostar per solucionar el conflicte. "Jo no me'n fio", ha reblat.

 

Comentaris