El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Turull demana a Sánchez i Rajoy que facin campanya pel ‘No’
  • CA

 

El nou conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Trull, ha demanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez que facin campanya pel ‘No’ al referèndum i deixin de banda “la resignació i l’amenaça”.

 

  

En una entrevista al canal 324, ha insistit que tots els consellers de l’Executiu de Puigdemont -els que van marxar el passat divendres i els que hi ha actualment- estan “fermament compromesos” amb el procés independentista. Turull ha tornat a insistir que la seva família no entendria que “ara que podem aconseguir la independència, jo em fes enrere”; i ha negat que estigui preocupat per una possible inhabilitació i embargament del seu patrimoni per part de l’Estat.

 

 

Turull també ha volgut remarcar que entre el Govern i el seu partit, el PDeCAT, hi ha un vincle sa. “Jo sóc amic de Neus Munté. És de les persones que més m’estimo de les que he conegut a la política”, ha assegurat, i ha afegit que en els propers dies es veurà amb ella “en una trobada com a amics”

 

Sobre la repartició de responsabilitats entre membres del PDeCAT, ERC i independents, el conseller ha refermat la idea que “això no és una cursa per veure qui paga més plats trencats ni qui és més màrtir”. Tot i això, ha dit que no entén per què la gent qüestiona la implicació del PDeCAT amb el procés, ja que “el partit té membres inhabilitats”

Turull ha lamentat que Rajoy, “per ignorància o per mala fe”, vulgui solucionar el conflicte en un despatx. “Qui decidirà el futur de Catalunya seran els seus ciutadans”, ha assegurat. I també ha criticat el manifest signat per més de 200 membres de Catalunya en Comú en contra de participar en el referèndum de l’U d’Octubre. “La gent abans és demòcrata que no pas d’un partit”, ha etzibat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa