El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tura reconeix que a Montilla "no li va agradar" que demanés fer primàries a Barcelona
  • CA

La candidata a les primàries per encapçalar la llista del PSC per l’alcaldia de Barcelona, Montserrat Tura, ha dit avui que al primer secretari del partit, José Montilla, “no li va agradar” la seva intenció d’encetar “un procés d’aquestes característiques”.

Tura surt així al pas de les veus que la situen com la candidata que el partit ha triat per superar els mals resultats que donen les enquestes a l’actual alcalde, Jordi Hereu. De fet, Hereu també s’ha desmarcat de ser el candidat del partit, però Tura li ha recordat que Maragall va ser substituït per Clos per decisió del partit, i que al seu torn, ell va substituir Clos per la mateixa raó. Ho ha dit en entrevistes a TV3 i a RAC 1.

Tura s’ha mostrat taxativa a l’entorn de la qüestió de si és o no la candidata triada per l’aparell del PSC per fer front al convergent Xavier Trias. Diu que no ho és, i ho justifica així:”‘Entre d’altres coses perquè al primer secretari no li va agradar que li notifiqués que jo iniciava un procés d’aquestes característiques”.

L’actual alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha desmentit també ser el candidat del PSC, però Tura no ho veu de la mateixa manera. “En el seu dia -ha recordat- Maragall va ser substituït per Clos, i aquesta va ser una decisió que es va prendre als òrgans del partit perquè no hi va haver primàries, i en el seu dia Clos va ser substituït per Hereu i és una decisió que va ser presa pels òrgans de direcció del partit. Per tant, el senyor Hereu podrà dir el que vulgui, però la decisió de que prengués relleu la va prendre això que se’n diu, de vegades massa despectivament, l’aparell”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa