El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tura: “No treballaré per guanyar unes primàries, sinó unes eleccions”
  • CA

“No treballaré per guanyar unes primàries, sinó per guanyar unes eleccions”. Amb aquestes paraules l’exconsellera i diputada Montserrat Tura ha presentat avui davant la premsa la seva candidatura a les primàries que a inicis de febrer farà el PSC per escollir el seu candidat de les eleccions municipals del proper 22 de maig a l’Ajuntament de Barcelona.

Tura sap que en aquesta aventura compte amb suports de la direcció del partit, mostrats “a títol individual” com ella mateix ha reconegut -encara que ha preferit presentar-se sola davant la premsa-; també amb una àmplia experiència política, era una de les conselleres millor valorades en el darrer govern, i, finalment, amb un millor posicionament que Jordi Hereu en les pròpies enquestes del PSC.
Ara bé, el principal punt negatiu de Tura com a candidata és la seva desvinculació amb la ciutat de Barcelona, de la qual cosa no se n’ha amagat. La diputada ha assegurat que a partir d’ara es posa “al servei dels barcelonins” igual que “ho he fet al servei dels catalans” en aquesta darrera etapa i “ho vaig fer al servei de la meva ciutat, on vaig néixer, on visc i on penso viure”. I encara ha afegit: “No minimitzaré, ni menystindré això, perquè és un honor ser filla de Mollet”.

La Barcelona de Tura

Respecte la capital catalana que desitja la socialista és una Barcelona “capital euromediterrània” de la qual “Catalunya i els barcelonins se’n sentin orgullosos”, “que recuperi el respecte que es mereix”, “que es projecti al món”, “que doni valor a allò que es públic” i “que tingui uns serveis públics de prestigi”. “Una ciutat dels entusiastes, més endreçada, més oberta i que sigui igual de valorada a fora que pels catalans”, ha afegit.

En la seva intervenció, Tura només ha fet una petita referència a CiU, el principal rival del PSC i possible guanyador de les eleccions segons les enquestes: “l’oposició no fa res per millorar una ciutat, sinó per aconseguir els atributs del càrrec”, ha etzibat.

I també només hi ha hagut una referència al seu rival dins el partit: “Faig aquest pas amb la voluntat de recuperar l’esperit de la millor Barcelona. Confio en aquest procés, fet amb la millor intenció i amb respecte per Jordi Hereu i espero que això  tingui efectes positius per la ciutat”.

En conclusió, si Tura guanya les primàries d’inicis de febrer els socialistes creuen que la plaça Sant Jaume encara no està completament perduda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa