El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tura, l’única que pot evitar el naufragi
  • CA

Segons publica avui La Vanguardia, la cúpula del PSC compte amb una enquesta interna la qual assegura que la única opció per evitar un naufragi a Barcelona a les eleccions municipals del proper 22 de maig, la qual cosa suposaria perdre l’Ajuntament, però també el control de la Diputació, és presentar com a candidata l’exconsellera de Justícia, Montserrat Tura.

De fet, segons publica El Periódico i ha confirmat el president del grup Socialista al Parlament, Joaquim Nadal, en una entrevista a TV3, la mateixa Tura i Ernest Maragall va reclamar a la reunió de la direcció d’ahir una “reflexió” sobre l’estratègia a seguir a la capital catalana i ella es va mostrar interessada pel sistema de primàries.

Nadal ha negat però que aquesta demanda d’informació sigui una clara postulació de Montserrat Tura per accedir a ser candidata, de fet, no ha descartat que hi hagi més d’un nom i s’hagin de fer primàries. A la reunió d’ahir, fins i tot el president de la federació de Barcelona, Carles Martí, que sempre havia defensat Jordi Hereu va dir que veia “amb absoluta simpatia la possibilitat que hi hagi altres aspirants”.

El procés per presentar candidatures s’inicia formalment aquest dissabte i durarà tres setmanes. Després, les respectives federacions elegiran els seus alcaldables i la proclamació oficial serà a principis de març. Finalment, una convenció s’encarregarà d’aprovar les directrius programàtiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa