El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tubau fa picar els dits a Baena amb una carta que volia utilitzar contra Trapero
  • CA

Picar-se els dits. Així es pot definir el que li ha passat aquest matí al tinent coronel de la Guàrdia Civil, Daniel Baena, a l’interrogatori de la defensa del Major Josep Lluís Trapero, a càrrec d’Olga Tubau. L’advocada l’ha descol·locat ja a la primera pregunta arran de la darrera pregunta de la Fiscalia on ha intentat colar una prova per la porta del darrera contra el Major. Una prova que, a part que el Tribunal no ha admès, l’investigador l’havia manipulada.

 

 

Concretament, en el tram final de la declaració del fiscal ha brandat una suposada carta que el president Carles Puigdemont va enviar al Major Trapero on s’explicava una reunió secreta entre tots dos per felicitar-lo arran de l’actuació dels Mossos el Primer d’Octubre. De fet, era un mail Puigdemont a la seva secretària, Anna Maria Gutiérrez Vila, que no està aportada a la causa, amb una carta en word del 20 d’octubre a la tarda.

 

La presidenta del tribunal Concepción Espejel no l’ha admès com a prova. Ara bé, el fiscal Pedro Rubirola li ha fet llegir uns paràgrafs fins que Espejel l’ha aturat. La carta és en català i Baena l’ha traduït directament. Però Tubau, que s’estava molt al lloro, l’ha enxamplat de ple. El cap de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya ha exposat que amb la carta es podia concloure que havien fet una “reunió secreta” -tot i que a la reunió diu a “porta tancada”-. I ha arribat a llegir: “Tal i com et vaig dir”, com a part de la carta de Puigdemont a Trapero.

 

Però, vet’ho aquí, que Tubau li ha demanat a la magistrada recuperar els paràgrafs llegits a la sala tot i no haver admès la carta com a documental. Espejel ho ha permès. Ha estat llavors, com el final d’una sèrie de tribunals, quan Baena s’ha quedat sense paraules en admetre que a la carta no hi deia “com et vaig dir” sinó “com vaig dir”. És a dir, que aquesta reunió entre tots dos no hauria ni existit. Baena ha quedat desautoritzat malgrat el truc d’intentar colar una prova que ni tant sols Manuel Marchena va admetre a la causa del Suprem. La resta de l’interrogatori Baena ha contestat acomplexat.

El mail de Puigdemont a Anna Gutiérrez Vila d'on Baena dedueix una reunió secreta amb Trapero

El mail de Puigdemont a Anna Gutiérrez Vila d’on Baena dedueix una reunió secreta amb Trapero

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa