Manifestació de Mossos. La policia catalana ha tornat a concentrar-se després de l’onada de protestes ciutadanes arran de la sentència del procés. L’Associació Professional dels Mossos, nascuda de la plataforma MosSOS, i la majoria de sindicats han tornat a sortir al carrer en reclamació d’una negociació amb Interior que ja porta més d’un any en solfa. Un conflicte latent que de tant en tant -entre operatius i operatius especials- va esclatant. Els Mossos reclamen “diàleg” al Govern que també demana “diàleg”. Estan empipats perquè creuen que no se’ls “respecta” i així ho fan saber als diputats i membres del Govern que aquest matí van a la sessió plenària del Parlament.

manimossos21

Una camisa dels Mossos tunejada per la manifestació Quico Sallés

 

La convocatòria ha reunit a dos quarts de deu més de dos-cents concentrats, tot i que s’espera que l’afluència forta arribi cap a les onze. Un ninot amb un vestit de Mossos i vuit espelmes amb un rètol d’Es Ven i “dignitat” presideix la pancarta de “Mossos en Lluita”. Una camisa d’agent tunejada amb les proclames rebla l’atrezzo de la protesta. Els concentrats porten cartells amb llegendes com ara “Funcionaris de segona a primera línia de foc”; “Dignitat”; “Respecte”; “Buch dimissió”; “Els que reclamen diàleg no dialoguen, imposen”; “Buch, només paraules, cap fet”i rètols d’immobiliària amb un “se Vende” indicant el 112 i la paraula Mossos.

 

 

Entre els convocants també s’hi compten de sindicats com SAP, FEPOL, SAME, Unió Mossos, Seime i Sicme. El diputat portaveu d’Interior del PSC, Carles Castillo, s’hi ha acostat i ha marxat cap al Parlament amb un dels delegats de la protesta. Una hora després els delegats sindicats s’han reunit amb tots els grups a la sala 1 del Parlament. Entremig, sirenes, botzines, petards, traques i pots de fum. Un ambient reivindicatiu tenyeix la protesta després que dilluns la reunió amb Interior i els sindicats acabés com el rosari de l’Aurora, amb representants dels treballadors aixecant-se de la Taula de Negociació.

 

A més de l’equiparació salarial amb bombers, la motxilla de la reclamació sindical dels Mossos inclou la manca d’efectius, un pla de carrera professional; el preu de les hores extres, la jubilació anticipada i reserva, les incapacitats així com les pagues extraordinàries del 2013 i 2014. Entre aquestes reclamacions també destaca la incorporació de la policia catalana a la Mesa de la funció pública. Però un dels problemes més greus és la bossa d’hores estructurals i la quantitat d’hores extres que s’han de portar a terme per compensar no només els operatius especials, sinó les segones activitats i el creixent nombre de jubilacions després d’anys sense noves promocions.

 

manimossos24

Delegats sindicals sostenen rètols en la manifestació dels Mossos Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa