Tsunami español, “militars fora de servei” que volen posar ordre a Catalunya

Amenacen d’actuar als carrers a partir de dimecres, sense armes de foc però amb “mitjans d’autodefensa”

Els aldarulls als carrers de Barcelona provocats per un nombre reduït de persones han despertat fora de Catalunya un sector de militars retirats que creuen que és necessària la seva intervenció. “Actuem de manera voluntària i estem formats per tropa, suboficials i oficials, que veiem com els nostres companys dels diferents cossos de seguretat, demanen ajuda i mitjans i no se'ls proporcionen”. Així es presenta a les xarxes socials el moviment Tsunami español, integrat, segons expliquen en un comunicat difós a les xarxes socials, per militars fora de servei. “Actuarem com militars fora de servei, mai amb uniformitat oficial ni identificació militar, encara que el nostre deure davant un delicte és actuar estant fora de servei”. Han fixat dimarts com la data límit perquè l’Estat passi a “actuar i aplicar les mesures necessàries per assegurar l'ordre a Catalunya i la integritat de tots els catalans”. I si no ho fa, asseguren, “dimecres els militars que portem aquesta iniciativa, mantindrem una reunió per organitzar actuacions i fer arribar a tot el personal de les Forces Armades que col·laboren, les mesures acordades”.

Sobre els mitjans disponibles, “no podrem utilitzar armes de foc, ja que com ja vam dir, l'exèrcit no participa en aquesta actuació. Tindrem els mitjans propis que molts militars tenim d'autodefensa”. Asseguren que hi ha “efectius dels tres exèrcits i de tota la geografia espanyola”. Tampoc no aniran en tancs: “Ens desplaçarem per mitjans propis i amb la col·laboració de nosaltres mateixos, oferint-mitjans de transport gratis als companys de Canàries, Ceuta i Melilla”.

 

Finalment, els impulsors del moviment, que no volen identificar-se, remarquen que “no pertanyem a cap partit polític ni volem que ells ens donin suport, som militars i volem defensar la nostra pàtria simplement”.

 

Comentaris