Tsunami Democràtic anuncia una nova fase de protestes

El moviment assegura que ha fet "una reflexió pausada de la situació política i ha revisat els seus encerts i errors per convertir-los en aprenentatges per avançar en l'eficàcia de les seves accions"

Tsunami Democràtic es prepara per una nova fase de protestes. Així ho ha anunciat al propi moviment a les seves xarxes socials, on assenyala que "les accions estaran dissenyades per assolir uns objectius polítics, operatius i comunicatius concrets en el marc dels drets, la llibertat i l'autodeterminació". "Tsunami Democràtic segueix actiu, reflexiu i propositiu refermant-se en la necessitat de treballar a mitjà i llarg termini, amb independència dels calendaris i l'agenda dels partits polítics, governs i judicatura", explica també el moviment, que recorda que el moviment "el formen centenars de milers de veus, però no és ni vol ser un opinador o un analista d'actualitat".

Així, Tsunami reconeix que "ha fet una reflexió pausada de la situació política i ha revisat els seus encerts i errors per convertir-los en aprenentatges per avançar en l'eficàcia de les seves accions". Alhora, considera que durant aquesta primera etapa, "ha contribuït a un canvi substancial de l'estat d'ànim del moviment independentista" i que "la força de la gent ha recuperat la iniciativa". El moviment constata que "ha explorat noves formes de protesta que també han servit per reforçar la xarxa ciutadana sorgida de l'1-O".

"La campanya s'ha establert com un dels espais més unitaris i transversals del sobiranisme", i que aquest és "un valor que cal preservar". Tsunami assegura que "la pressió mediàtica, política i social de les accions ha contribuït a evidenciar el conflicte entre Catalunya i Espanya. També internacionalment, i a establir sinergies amb d'altres moviments similars arreu del món". Un exemple seria com ha aconseguit "imposar una agenda i un marc polític propis: prova irrefutable és com ha calat el lema 'Spain, sit and talk'".

Tsunami també es refereix al govern espanyol: "Ha reconegut l'existència d'un conflicte amb Catalunya però Tsunami constata que, malgrat les promeses d'espais de diàleg, no s'aturen les resolucions judicials, la violència estructural, ni la persecució ideològica i política". En aquest sentit, recorda que "una part de la població catalana viu una situació de segregació política que s'ha de resoldre. El projecte polític de més de dos milions de persones ha estat prohibit i perseguit". 

 

Per tot això, el moviment afirma que continuarà proposant "accions de protesta noviolenta i de desobediència civil massiva mentre les reclamacions majoritàries de la societat catalana no siguin ateses". Finalment, deixa clar que "dona suport econòmic i tècnic a les persones denunciades o sancionades per les accions que ha convocat. També a les que declaren als jutjats de Girona pel tall de l'AP7, si així ho han cregut oportú". "Comença la segona onada", conclou el moviment. 

 

 

Comentaris