El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tsunami Democràtic ocupa diverses oficines bancàries de Catalunya
  • CA

Activistes de Tsunami Democràtic han protagonitzat aquest dijous diverses ocupacions d’oficines bancàries arreu del territori català. Unes 40 persones han ocupat aquest dijous l’oficina bancària de Caixabank del carrer Buenos Aires 42 de Barcelona, ubicada a l’antiga esquerra de l’Eixample, al costat de la plaça Francesc Macià. Els Mossos d’Esquadra ja han arribat al local i han identificat els periodistes que es trobaven al lloc dels fets. El Tsunami, però, també ha dut a terme aquesta acció a Calella, Manresa, Sabadell, Vilafranca del Penedès, Granollers, Terrassa i Mataró.

En línia amb l’acció d’aquest dimecres, els activistes demanen que l’empresa deixi de finançar governs que “neguen el diàleg” i “apliquen la repressió“. “Aquesta empresa finança la repressió” diu el cartell que subjecten els membres del Tsunami Democràtic que s’han manifestat en aquesta oficina.

Una activista de Tsunami Democràtic en una oficina bancària Jordi Borràs

El Tsunami Democràtic va afirmar aquest dimecres que “no hi ha prou amb manifestacions” per tal de respondre a la sentència que el Tribunal Suprem emeti contra els els encausats en el judici del Procés. “Com respondrem a la sentència?”, es preguntava a Twitter, assegurant que “només amb pancartes i piulades segur que no“.

La plataforma afirma que ho té “tot preparat” per respondre a la sentència. “Quan surti, consulta immediatament els nostres canals”, informa el Tsunami a la ciutadania, per tal de saber a on, quan i què haurà de fer per donar una resposta. “T’hauràs de moure ràpid; la resposta ets tu, sempre”, afirmen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa