El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tsunami Democràtic fa disparar les especulacions a la premsa espanyola
  • CA

Les pròximes convocatòries del Tsunami Democràtic han disparat tot d’especulacions en determinada premsa espanyola que s’ha llançat a publicar diversitat de teories sobre les intencions reals que s’amaguen en la voluntat d’organitzar activitats lúdiques i polítiques durant la jornada de reflexió, el proper 9-N entre les 16 i les 22 hores.

El denominador comú de les teories és que la pretensió del Tsunami és delictiva perquè el lema de la propera acció convida a desobeir la Junta Electoral Central (JEC). “S’especula amb més activitats de boicot electoral el mateix dia dels comicis”, adverteix l’ABC.

Entre les versions més creatives del que podria passar, hi ha la que ofereix Libertad Digital, diari pel qual “no hi ha cap dubte” que “el propòsit és rebentar les eleccions perquè els electors no independentistes desisteixin de votar i arrasin les candidatures separatistes”.

Aquest diari afegeix que “en els propòsits dels instigadors de la insurrecció separatista” hi ha la voluntat de “convertir el 10-N en una mena d’1-O entre el plebiscit, el referèndum i el ‘pucherazo’ pur i dur”. El digital adverteix que “no escatimaran mitjans per intentar tombar l’operatiu electoral” i que “no es poden descartar en absolut els atacs informàtics i als col·legis electorals, així com les típiques performances separatistes, gent encadenada a les portes, gent amenaçant amb llaços, cartells i banderes i gent bloquejant el pas i protestant contra la democràcia a Espanya del pal passiu agressiu”.

A Voz Populi en canvi citen fonts anònimes de la investigació sobre el moviment i asseguren que la intenció és “ocupar els col·legis electorals el 10-N”. Il·lustren la informació amb una barricada en flames i apunten que el Tsunami és encara més “radical” que la CUP perquè intentaria boicotejar unes eleccions a les quals la formació anticapitalista participa.

D’altra banda, El Periódico de Catalunya publica que fonts policials han determinat que desenvolupar l’app del Tsunami ha costat entre 300.000 euros i un milió i conclou que darrere hi ha gent de “trajo i corbata” pagant “la festa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa