El TSJC acusa els CDR d'haver posat "en risc" la salut dels treballadors dels jutjats

El president del tribunal, Jesús María Barrientos, defensa l'Operatiu Toga

El president del Tribunal Superior de Justícia (TSJC), Jesús María Barrientos, ha defensat aquest dijous l’Operació Toga i ha reivindicat la “convicció” de disposa de la competència per adoptar la mesura, advertint que l’acció dels CDR que la va motivar [llançament d'excrements a portes de jutjats] “va posar en risc la salut dels treballadors” dels centres. “La dimensió de l’atac va ser tal que es va considerar proporcional la mesura adoptada”, ha afegit. “Qualsevol discrepància s’ha d’articular per la via contenciosa, hi ha mecanismes per qüestionar la competència”, ha dit el president del TSJC en resposta a preguntes del diputat Jordi Orobitg, d’ERC, durant la seva compareixença al Parlament

Barrientos ha dit que va considerar l’operació Toga no només necessària sinó també “oportuna i proporcional” després de “l’atac” dels CDR la nit del 4 al 5 de febrer del 2018 perquè una de les seves funcions és preservar el funcionament dels jutjats.

 

La dotació d’agents per fer front a l’ordre es va gestionar amb els responsables policials dels Mossos i es va deixar la porta oberta a compartir la tasca amb altres forces de seguretat, ha dit Barrientos. “Assumir l’encàrrec va ser decisió dels responsables dels Mossos i va ser una ordre no només proporcional, sinó efectiva”, ha adit el president del TSJC.

Ara bé, Barrientos ha dit que va rebre centenars de notes demanant modificacions de l’ordre que va decretar i ha expressat la seva decepció i preocupació perquè les notes fossin referents al dispositiu “i no per l’atac” dels CDR.

 

Comentaris (5)
David Fa 1 mes
Si aixo va posar en risc la salut dels treballadors. Demano que els jutjats donguin la baixa remuderada a tots els grangistes de catalunya i als habitans de vic els dies que "bufe vent"
Europeu Fa 1 mes
Ahahahah a m... é estrume, profunda e transformadora. 😂 Há que defecar, perdão, fecundar, a injustiça colonialista castelhana. Sempre e em toda a parte.
Si la caixa de solidaritat anés destinada a altres mesurea Fa 1 mes
aquests porcs que conformen una veritable organització criminal anirien més fins -això és, farien JUSTÍCIA i no els crims que porten al segrest i a la violència policíaca- o haurien fugit als seus pobles i es dedicarien a empaitar cabres per les muntanyes per satisfer els seus baixos instints. Però, ves, aquí som bona massa gent...
Pepe Fa 1 mes
El TSJC acusa els CDR d'haver posat "en risc" la salut dels treballadors dels jutjats. S'han queixat mai?
Claravalls Fa 1 mes
Fora aquesta xusma de jutges i fiscals españatas de Catalunya.No us volem rates franquistes,sou unes miserables rates franquistes rabioses i plenes d'odi.Fora de Catalunya...més fem ús fotria desgraciats.Sou la vergonya de l'ésser humà.Miserables mesetarios cavernícoles. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//