El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC acusa els CDR d’haver posat “en risc” la salut dels treballadors dels jutjats
  • CA

El president del Tribunal Superior de Justícia (TSJC), Jesús María Barrientos, ha defensat aquest dijous l’Operació Toga i ha reivindicat la “convicció” de disposa de la competència per adoptar la mesura, advertint que l’acció dels CDR que la va motivar [llançament d’excrements a portes de jutjats] “va posar en risc la salut dels treballadors” dels centres. “La dimensió de l’atac va ser tal que es va considerar proporcional la mesura adoptada”, ha afegit. “Qualsevol discrepància s’ha d’articular per la via contenciosa, hi ha mecanismes per qüestionar la competència”, ha dit el president del TSJC en resposta a preguntes del diputat Jordi Orobitg, d’ERC, durant la seva compareixença al Parlament

Barrientos ha dit que va considerar l’operació Toga no només necessària sinó també “oportuna i proporcional” després de “l’atac” dels CDR la nit del 4 al 5 de febrer del 2018 perquè una de les seves funcions és preservar el funcionament dels jutjats.

La dotació d’agents per fer front a l’ordre es va gestionar amb els responsables policials dels Mossos i es va deixar la porta oberta a compartir la tasca amb altres forces de seguretat, ha dit Barrientos. “Assumir l’encàrrec va ser decisió dels responsables dels Mossos i va ser una ordre no només proporcional, sinó efectiva”, ha adit el president del TSJC.

Ara bé, Barrientos ha dit que va rebre centenars de notes demanant modificacions de l’ordre que va decretar i ha expressat la seva decepció i preocupació perquè les notes fossin referents al dispositiu “i no per l’atac” dels CDR.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa