El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Truck protesta’ d’estiu d’Òmnium
  • CA

Com a finals dels 70 del segle passat. Una campanya vintage, per format i contingut. Òmnium ha presentat aquest matí la seva campanya de denúncia de la situació política, social i cultural de Catalunya. Òmnium recorrerà una quarantena de municipis amb una rulot (una truck) que es converteix en un escenari on diverses personalitats participaran de la campanya. La iniciativa porta per títol “Aixequem el país per la cultura, pels drets i per l’autodeterminació”.

 

Segons han explicat els portaveus de l’entitat, Marcel Mauri i Marina Llansana, en la presentació de la campanya a la plaça Universitat de Barcelona, serà un “clam” per la “lluita contra la corrupció i la repressió de l’Estat”. “Enguany no fem vacances i continuem amb l’esperit mobilitzador”, ha afegit Llansana. L’espai, que comptarà amb una graderia amb tots els requisits sanitaris arran de la COVID, també té una cantina i una botiga. La ruta s’allargarà fins el 10 de setembre des de demà i cada setmana de dimecres a diumenge.

 

Fer aflorar les clavagueres de l’Estat, la corrupció generalitzada de la monarquia, un mapa de la repressió, l’exigència de l’amnistia, una exposició sobre els drets civils, el dret a l’autodeterminació i un espai per la cultura, la llengua i la literatura catalana són els elements estructurals de la idea. En el programa també hi haurà teatre infantil i activitats de cohesió social del projecte Lliures així com cinema a la fresca. De moment, no és previst que Jordi Cuixart no hi participarà. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa