El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trilla confirma que la coordinació real amb els hospitals privats va començar dimecres
  • CA

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha confirmat que la coordinació real amb els hospitals privats va començar dimecres, amb converses ja “a peu de pista” entre responsables dels diferents centres per veure quins recursos té cadascú i com es pot distribuir la càrrega. En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha dit que espera que els tests ràpids arribin aviat per ampliar el número de proves que es fan de forma que es pugui tornar a la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i es puguin aïllar els seus contactes. Això és especialment important, ha dit, en col·lectius vulnerables com les residències d’avis. També ha reiterat que és “fonamental” que arribi material de protecció. 

Trilla ha opinat que quan arribi nou material això també “alleugerirà una mica la tensió” als hospitals, que llavors es podran reorganitzar en termes de personal. En aquest sentit, ha indicat que hi ha moltes iniciatives i oferiments, i ha reconegut que “és evident que es necessitaran a tots: jubilats, metges abans de llicenciar-se i voluntaris”.

Pel que fa al recordatori de l’OMS sobre l’afectació del coronavirus també en joves, Trilla ha indicat que això s’està dient des del primer dia. Tot i que la majoria dels greus siguin persones grans i amb patologies prèvies, “sempre hi ha gent jove afectada, que està sana o malalta”. “Això l’únic que fa és reforçar la idea que això és un problema de tots“, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa