El tribunal del judici de l'1-O al Suprem rep un premi a la "independència" judicial

Diversos magistrats propugnen la seva "imparcialitat" i es mostren satisfets amb la feina feta durant la vista oral i les deliberacions

"Independència, imparcialitat i transparència". Així ha estat qualificada la tasca dels set membres del tribunal que va jutjar l'1-O al Tribunal Suprem que aquest dimecres al vespre han rebut un reconeixement del diari digital especialitzat en informació jurídica 'Confilegal'. Diversos magistrats s'han mostrat satisfets amb la feina feta durant la vista oral i les deliberacions de la sentència que ha condemnat els dotze líders independentistes per delictes de sedició, malversació o desobediència. El magistrat Juan Ramón Berdugo ha opinat que el tribunal ha rebut "crítiques exacerbades de partits polítics i mitjans de comunicació" que han qüestionat la seva "independència i imparcialitat". Per la seva banda, Andrés Martínez Arrieta ha reivindicat que "ningú li ha dit què ha de fer" al llarg de la seva trajectòria com a magistrat.

La jutgessa Ana Ferrer s'ha mostrat "orgullosa" de la tasca del tribunal per la "rellevància històrica" dels fets."Hem format part d'un engranatge que ha estat un èxit a l'esforç col·lectiu", ha destacat Ferrer, que ha reconegut la tasca dels funcionaris del Suprem, que "han facilitat la funció" del tribunal. El president del tribunal, Manuel Marchena, ha dedicat les seves paraules a agrair a les persones que han fet possible que "l'engranatge" del judici funcionés.

 

El jurat de la tercera edició dels premis que s'atorguen anualment ha destacat la "independència i fermesa" de Manuel Marchena, Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo, Luciano Varela, Antonio del Moral, Ana Ferrer i Andrés Palomo i els ha concedit el guardó 'Confilegal' en la categoria 'Independència'. L'any passat va rebre el mateix premi el jutge instructor de la causa del procés independentista al Suprem, Pablo Llarena.

A l'acte hi ha assistit la ministra de Justícia, Dolores Delgado, així com membres de la judicatura entre els quals el magistrat instructor de la causa de l'1-O al Suprem, Pablo Llarena, o la jutgessa que va enviar a presó provisional per primer cop els líders independentistes, Carmen Lamela.

 

Comentaris (12)
ganxó Fa 1 mes
I un altre per sapastres, quan el hi donaran? Els que l' ha concedit , per pebrots han de ser més "dolents" (com a persona), que ells.
La justícia d'Espanya: de independència i imparcialitat, res de res. Fa 1 mes
Aquesta colla de subnormals encara tenen a les seves llars el quadre del Franco i la bandera amb la gallina, que ells adoren amb el braç alçat cantant el "Cara al Sol" més "Franco, Franco, Franco", i damunt els donen un premi pel judici/farsa/muntatge de l'1-O. Tant de bo, rebin una descàrrega ben donada d'hosties de procedència del Tribunal Internacional de Justícia de La Haya. Una gran vergonya que no té ni perdó en ple segle XXI.
X*2 Fa 1 mes
Jo vull viure en un país en el que el poder judicial no sigui una pandilla de feixistes corruptes que fan el ridicul per tot Europa
jupp Fa 1 mes
A mi també em deia la meva avia que jo era el més "guapo" de la família! Quin cinisme!
feixistes premiant feixistes Fa 1 mes
Mira que bé! ... jo també em donaré a mi mateix un dia d'aquests un premi al millor empleat, el més "guapu", intel·ligent ... i no sé quantes coses més
Lisa Fa 1 mes
I qui els hi donat el premi...els mateixos que els hi varen escriure la sentència?
JO Fa 1 mes
Simplement, VERGONYÒS!!!!!!
Perot Fa 1 mes
Les meuques em mereixen més respecte que qualsevol dels que han votat si per atorgar aquest premi tan denigrant i propi de malfactors.
No homologable a Europa Fa 1 mes
I'm sorry
Flipamandonguilles Fa 1 mes
Feixistes premiant-se
Vergonya Fa 1 mes
Esperem que algú possi ordre aquí pq això ja es demencial, aquesta gentussa sen's en fot a la cara i nosaltres sense fer res??? Tots els noms ben apuntats d'aquesta colla de miserables i portar-los davant de la justicia europea, això es el que s'ha de fer pero ja.
Muchos seréis juzgados Fa 1 mes
Esta panda de tarados van a tener que ser juzgados y sentenciados. Que tengamos a toda esta chusma dentro de la judicatura es un gran problema que hay que solucionar. Dictámenes en contra de Amnistia, la ONU y la justicia Europea y estos bastardos aún se atreven a decir que su caso se estudiará en las escuelas. Si, efectivamente se estudiará, pero para saber como NO hacer las cosas y para vergüenza de estos criminales que van a tener que pagarla tarde o temprano.