El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trias s’ofereix a Colau per signar “el que calgui” per organitzar l’1-O
  • CA

 

El president del Grup Municipal Demòcrata de Barcelona, Xavier Trias, s’ha ofert a l’alcaldessa de l’Ajuntament, Ada Colau, per signar el que sigui necessari per l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. El president del Grup Municipal Demòcrata ha presentat aquest matí les iniciatives que el seu grup defensarà al Consell Plenari, on també demanarà a l’alcaldessa que assumeixi personalment les negociacions per arribar a un acord que acabi amb les vagues de metro a la ciutat. Trias ha explicat que aquest matí s’ha acordat retirar la proposició que el seu grup havia de defensar al Consell Plenari i que es referia a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. El president del grup ha explicat que el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, va anunciar que el govern votaria en contra. 

Davant aquesta posició de l’equip de govern, Trias ha afirmat que “la retirem perquè creiem que dona una imatge negativa que Barcelona voti en contra” i ha reclamat al govern municipal que doni la cara i que reflexioni sobre el paper que ha de tenir Barcelona: “No pot amagar el cap sota l’ala, ha de tenir un paper important”. Per a Trias seria una “llàstima que Ajuntament de Barcelona no tingués capacitat de lideratge i de crida participació en el referèndum”.

 

A parer de Trias, “Barcelona no es pot permetre votar contra el referèndum,  no pot ser indiferent al referèndum perquè som la capital de Catalunya”. Trias ha demanat “no afluixar” i tenir sentit de “què és ser alcalde de Barcelona, ja que sovint cal assumir riscos”. En aquest punt, s’ha ofert a Colau per signar el que sigui necessari per l’organització del referèndum de l’1-O: “Sóc voluntari per signar el que calgui”. Trias ha afegit que el seu grup retira la proposició però ha demanat a l’ajuntament que “reflexioni i trobem consens, perquè consisteix en que l’1 d’octubre surti bé”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa