Trias recuperarà la reforma de la Diagonal

El líder de CiU critica la manca de coordinació entre Mossos i Urbana i retreu a Hereu que faci "el ridícul" creant polèmiques

El líder de CiU i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, recuperarà la idea de reformar l'avinguda Diagonal incloent-hi una proposta dins el seu programa electoral pels comicis municipals del maig. A Trias no li fa por plantejar una remodelació malgrat el fracàs de la consulta impulsada per l'alcalde Jordi Hereu i per això, en una entrevista a l'ACN, assegura que ja té a punt un pla de "millora" per a l'avinguda encara que no serà "prioritat".

La seva proposta passa per no connectar el tramvia per la Diagonal i per "buscar altres alternatives" per relligar els dos trams. Trias creu també que a l'avinguda se li han de "buscar solucions per ampliar les voreres, separar les bicicletes dels vianants i fer el tràfic més amable", i en aquest sentit aposta per fer un assaig en un primer tram.

El convergent també ha qualificat de "desastre" la política de seguretat del govern local, i ha reclamat més coordinació entre els Mossos i la Guàrdia Urbana que, segons diu, ara "rivalitzen" massa. A més, Trias ha retret a l'alcalde que "no exerceixi de president de la Junta de Seguretat" i ha afirmat que veu increïble que "no sigui capaç de seure Mossos, Guàrdia Urbana i Fiscalia" i establir "una estratègia clara" a seguir pels propers cinc o sis anys.

"Han perdut el seny"

Trias també s'ha referit a la darrera polèmica que afecta el govern municipal. El líder de CiU s'ha posicionat favorablement a la creació d'un monument als homosexuals represaliats per la dictadura, però veu "absolutament ridícul voler posar-lo a la Sagrada Família". "Jo el col•locaria a qualsevol lloc menys a aquest", ha explicat Trias. I és que per ell, el govern "s'ha equivocat, ha fet un mal invent pel col•lectiu que demanava el monument, perquè acaba creant una polèmica que ells no volien".

 
 

Comentaris