El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trias recuperarà la reforma de la Diagonal
  • CA

El líder de CiU i candidat a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, recuperarà la idea de reformar l’avinguda Diagonal incloent-hi una proposta dins el seu programa electoral pels comicis municipals del maig. A Trias no li fa por plantejar una remodelació malgrat el fracàs de la consulta impulsada per l’alcalde Jordi Hereu i per això, en una entrevista a l’ACN, assegura que ja té a punt un pla de “millora” per a l’avinguda encara que no serà “prioritat”.

La seva proposta passa per no connectar el tramvia per la Diagonal i per “buscar altres alternatives” per relligar els dos trams. Trias creu també que a l’avinguda se li han de “buscar solucions per ampliar les voreres, separar les bicicletes dels vianants i fer el tràfic més amable”, i en aquest sentit aposta per fer un assaig en un primer tram.

El convergent també ha qualificat de “desastre” la política de seguretat del govern local, i ha reclamat més coordinació entre els Mossos i la Guàrdia Urbana que, segons diu, ara “rivalitzen” massa. A més, Trias ha retret a l’alcalde que “no exerceixi de president de la Junta de Seguretat” i ha afirmat que veu increïble que “no sigui capaç de seure Mossos, Guàrdia Urbana i Fiscalia” i establir “una estratègia clara” a seguir pels propers cinc o sis anys.

“Han perdut el seny”

Trias també s’ha referit a la darrera polèmica que afecta el govern municipal. El líder de CiU s’ha posicionat favorablement a la creació d’un monument als homosexuals represaliats per la dictadura, però veu “absolutament ridícul voler posar-lo a la Sagrada Família”. “Jo el col•locaria a qualsevol lloc menys a aquest”, ha explicat Trias. I és que per ell, el govern “s’ha equivocat, ha fet un mal invent pel col•lectiu que demanava el monument, perquè acaba creant una polèmica que ells no volien”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa