El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trias, Portabella i Fernández Diaz, crítics amb la victòria d’Hereu
  • CA

En primer lloc, el candidat de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, considera la victòria de Jordi Hereu a les primàries del PSC a la capital catalana com el triomf de la federació de Barcelona sobre la direcció del partit.

Trias ha insistit que les primàries del PSC reflecteixen els problemes interns dels socialistes, i que era “previsible” la victòria d’Hereu, com ha passat a les primàries de Madrid i Sant Cugat del Vallès, en les quals han guanyat els candidats que tenien el suport dels aparells locals.Amb tot, ha considerat que “les primàries no han generat gran entusiasme”, perquè de les 12.000 persones convocades tan sols n’han votat 4.000.

En aquest sentit, el líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat aquest que “Jordi Hereu no és avui millor alcalde pel fet d’haver guanyat les primàries; és un mal alcalde d’un mal govern municipal que fa imprescindible un canvi a Barcelona liderat pel PP per combatre la crisi i la delinqüència, i millorar les polítiques d’immigració i socials”.

En declaracions a la premsa en un acte del partit celebrat al centre Cívic de les Corts, l’edil popular ha manifestat que les primàries del PSC “intentaven desbancar Hereu de l’Ajuntament de manera que els socialistes han perdut fins i tot les seves pròpies eleccions internes”.

Per altra banda, que l’alcaldable del PSC, Jordi Hereu, tindrà feina per unificar el partit darrere la seva candidatura. El candidat republicà ha felicitat Hereu, però ha recordat que després d’unes primàries al seu partit l’any 1999 el que va costar més va ser reunificar totes les candidatures perquè donessin el suport al guanyador, en aquell cas el mateix Portabella.

Segons ell, “la primera tasca d’Hereu no serà cohesionar el partit, sinó que tot el partit treballi a la una, per definir un únic projecte i impuls”. Portabella no ha volgut valorar si s’hagués entès millor amb Tura com a candidata.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa