El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trias exigeix a Colau que “doni la cara” i condemni “sense pal·liatius” l’atac al bus turístic
  • CA

 

El president del Grup Demòcrata a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha exigit a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que “doni la cara” i condemni “sense pal·liatius” l’atac al bus turístic dijous passat a la parada del Camp Nou. “No sé a quins informes ha d’esperar quan les reivindicacions i les imatges i els danys en el vehicle són ben evidents”, ha afirmat. L’incident es va conèixer unes 48 hores més tard i és per això que l’exalcalde de Barcelona també ha reclamat que es depurin responsabilitats en considerar que “els fets es van ocultar” i ha acusat el govern municipal de fer-ho de “manera interessada”. Trias també ha denunciat que el govern d’Ada Colau “viu instal·lat en un desgavell constant” i ha afegit que la gestió del turisme que està fent el Govern “s’està demostrant nefasta i perjudicial” per a Barcelona.

 

Dijous al matí, un grup d’encaputxats va acostar-se a un Bus Turístic que estava en ruta a la zona del Camp Nou i van fer causar-hi nombrosos desperfectes. Van fer una pintada amb esprai al vidre frontal del vehicle la frase: ‘El Turisme mata’, i van punxar una de les rodes del vehicle, que en aquell moment transportava diversos turistes. L’acció ja ha estat reivindicada per Arran, la branca juvenil de la CUP. 

Trias també ha emplaçat l’alcaldessa de Barcelona a reunir de forma urgent els grups parlamentaris a l’Ajuntament per consensuar una actitud comuna davant aquests fets, que ha dit, “no es poden tolerar”. D’altra banda, també ha demanat a la CUP que reflexioni “sobre aquesta manera de fer política”. “Nosaltres creiem que és un error gravíssim”, ha comentat.

 

Per últim, el president del Grup Demòcrata ha exigit “tolerància zero” amb la turismofòbia i ha lamentat que els fets coincideixin amb la celebració dels 25 anys de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona., quan aleshores, ha comentat, es donaven “paraules de benvinguda” a atletes i visitants i ara “hi ha qui vulgui donar la imatge de ciutat intolerant amb uns actes de vandalisme dels què els mitjans internacionals també se n’han fet ressò”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa