Trias es dispara en intenció de vot després de la victoria de Mas

Els bons resultats de CiU, el desgast d'Hereu i el perfil social-demòcrata del candidat catapulten les opcions de victòria de CiU a les municipals

Barcelona podria deixar de ser un feu socialista després del 22 de maig. Així ho indica una enquesta feta per l'empresa GAPS i encarregada pel diari ARA. Segons el sondeig, el candidat convergent, Xavier Trias, pujarà dotze punts en percentatge de vot (del 25,5% al 37,8%) i guanyarà entre tres i cinc escons més. Per tant pot assolir de disset a dinou regidors quan ara tan sols en té catorze.

L'estudi indica que Trias, pel seu perfil social-demòcrata, no desagrada a l'electorat d'esquerres. Així, per exemple, els votants d'ERC prefereixen Trias abans que el republicà Portabella com a batlle de la ciutat. El sondeig indica que la victòria de Mas i el desgast de Jordi Hereu també beneficien la federació catalanista a Barcelona.

Girona perilla

Els canvis que les eleccions poden comportar no s'acaben a Barcelona. Girona, ciutat on el PSC ha governat sense patir angoixes per mantenir la seva hegemonia, pot apostar per un canvi d'aires. En tot cas la lluita serà més renyida que a la capital. El tripartit local pot no sumar si PSC i ERC segueixen baixant (ICV es manté). La CiU de Carles Puigdemont guanyaria 3 regidors, passant de 6 a 9 membres al ple, i obtindria vuit punts més de percentatge de vot. Els socialistes passarien de 10 regidors a 8 perdent un 6 punts d'estimació de vot.

A Tarragona Josep Fèlix Ballesteros es manté a distància de CiU i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, es consolida còmodament amb una estimació de vot espectacular, propera al 50%.

 
 

Comentaris