Trias creu que si el tripartit suma hi haurà pacte d'esquerres

El candidat a l'alcaldia de Barcelona per CiU considera que el que ha de fer el seu partit és guanyar les eleccions per impedir la reedició del tripartit

El candidat a l'alcaldia de Barcelona per CiU, Xavier Trias, ha assegurat que no es creu les paraules del candidat a les primàries del PSC, Jordi Hereu, que descarta un govern d'esquerres a l'Ajuntament de Barcelona si CiU és la força més votada, tal com ha proposat el candidat d'ICV-EUiA, Ricard Gomà. "Jo no me'n fio gens perquè diguin el que diguin quan han pogut ho han fet", ha declarat Trias, contemplant així la possibilitat que si en tenen l'oportunitat formin un nou tripartit. És per això que considera que el que ha de fer CiU "és treure els vots suficients perquè no es pugui fer" ja que a Barcelona "hi ha un ambient de canvi".

A Trias no li han sorprès les declaracions de Ricard Gomà, en què aquest assegurava que no descarta poder formar un pacte de progrés encara que el PSC no sigui la força més votada. "No m'estranya, el senyor Gomà vol un govern fet a la seva mida", ha dit Trias. En canvi, a qui no es creu és a Jordi Hereu, que aquest diumenge ha descartat un govern d'esquerres a l'Ajuntament si CiU és la força més votada. "Jo no me'n fio gens", ha confessat el líder convergent, "perquè diguin el que diguin quan han pogut ho han fet". Per tant, posa les paraules d'Hereu "entre cometes", ha insistit.

Amb tot, el tercer en discòrdia és l'alcaldable d'ERC, Jordi Portabella, i qui Trias assenyala com la persona que no faria possible el tripartit. "Falta que el senyor Portabella ho vulgui fer, perquè sincerament no el veig entusiasmat a continuar una política que ell reconeix que no va". En conclusió, "no crec que tothom estigui per aquest tripartit i no em crec el senyor Hereu, ja que si el pogués fer el faria".

 
 

Comentaris