El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trias contra Tura: "no sap res de Barcelona i només vol prendre posicions dins el PSC"
  • CA

El candidat de CiU a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha qualificat de “despropòsit total” la celebració d’una eleccions primàries per escollir el candidat socialista a les eleccions municipals. “Ja havíem vist com es barallaven els diferents socis de govern, però ara es barallen dins el mateix partit”, ha criticat.

Més dur ha estat per referir-se a Montserrat Tura, a qui ha acusat de “passar-se el dia autopromocionant-se, no saber res de Barcelona i desitjar únicament prendre posicions dins el PSC”.

L’alcalde, Jordi Hereu, per la seva banda, ha assegurat que no canviarà el seu discurs i no prioritzarà “l’espectacle per damunt de la responsabilitat”. Hereu ha assegurat que un bon exemple de què és Barcelona és aquesta celebració de la cavalcada dels Tres Tombs al barri de Sant Antoni. “Una ciutat que recorda el passat i mira el futur esperançada”. El cap del consistori barceloní ha reivindicat el projecte de Barcelona, que l’ha situat com una de les ciutats “més potents d’Europa”. “Jo estic per un reinici de Barcelona després d’una batalla lliurada contra la crisi com no ha lliurat cap altra ciutat”, ha conclòs.

Trias després de criticar la candidata Tura i les eleccions socialistes, ha recordat que a l’Eixample Esquerra “han augmentat els robatoris en les botigues. Un alcalde s’ha d”encarregar de cuidar la seva gent i arreglar les coses que fallen”, ha criticat. Trias creu que la lluita interna per encapçalar la candidatura socialista deixa l’Ajuntament “sense comandamen’ i fa trontollar la imatge de la ciutat”.

Candidat d’ERC per unanimitat

Portabella ha explicat que està a favor de la celebració d’unes primàries, és la forma “més adequada” per fer participar la militància i de proposar el candidat que compti amb el grau “de complicitat” més alt. Però cal introduir-ho “en els estatuts”, per evitar ambients “estranys” que en res ajuden “a la resolució dels conflictes que afecten a la ciutadania”.

Portabella ha estat escollit candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona per unanimitat. Ha estat l’únic que s’ha presentat, “un fet realment estrany dins ERC”, ha assegurat. “Demostra, en definitiva, que aquest partit està pel projecte i no per la persona”. El projecte que liderarà Portabella i que, ha de ser referendat el pròxim 30 de gener, haurà de conjugar “ambició social amb ambició nacional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa