El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trias canvia la sociovergència per acords puntuals amb socialistes
  • CA

El candidat a l’alcaldia de Barcelona i líder municipal de CiU, Xavier Trias, ha tancat ara la porta a la possibilitat d’un pacte de govern amb el PSC després de les eleccions. Això representa un canvi de posicionament respecte a declaracions prèvies a les eleccions del 28N quan no es descartava aquesta possibilitat.

Trias ha dit ara en una entrevista a l’ACN que aquest pacte ara no seria comprensible perquè els ciutadans “volen un canvi i no entendrien que guanyéssim i no el féssim”. El líder de CiU també creu que el fitxatge del socialista Ferran Mascarell com a conseller de CiU “clarifica les coses a Hereu” i que és fruit d’haver estat menystingut pel PSC.

En la mateixa línia seguida per Artur Mas al Palau de la Generalitat, ara Trias ja no parla de sociovergència sinó de “buscar fórmules de col•laboració estreta amb gent que fins i tot pot ser socialista”, traslladant així el concepte del “govern dels millors” proclamat pel president de la Generalitat, Artur Mas, a l’Ajuntament de Barcelona.

“La teoria de que si guanya un partit no es pot col•laborar amb els demés és un error d’una gran miopia política. Jo estic disposat a col•laborar i si la gent és bona, encara més”, ha explicat.

Millor un PSC catalanista

Trias sap que Mascarell no és l’únic problema del PSC i és conscient que ara mateix tenen una lluita interna per la reconstrucció. En aquest sentit, el líder de CiU ha recomanat als socialistes que facin un gir un tant catalanista i prenguin posició en aquesta tendència.

“Pel país és bo que el cor catalanista del PSC no es perdi. És molt important i molt bo”, afirma contundent Trias, que explica també que “la realitat i el centre de Catalunya és gent una mica d’esquerres, no excessivament, i catalanista” i que “tothom que s’allunya del centre pot treure un bon resultat electoral, però no toca el cel”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa