El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trapero: “Què havíem de fer, enviar la Brimo i anar a cops amb 10.000 persones?”
  • CA

El responsable dels Mossos a la tardor del 2017, el Major Josep Lluís Trapero, ha defensat a capa i espasa l’operatiu de la policia catalana per aturar el referèndum. En la segona part del detallat i empipador interrogatori del fiscal Miguel Ángel Carballo, Trapero ha defensat tant els operatius del 20S i del Primer d’Octubre així com sobretot, la disposició dels efectius d’ordre públic d’ARRO i BRIMO.

 

”Què havíem de fer, enviar la Brimo i anar a cops amb 10.000 persones? Hi havia 40 escenaris més!”, ha replicat Trapero sobre el tipus de gestió dels Mossos de les protestes davant d’Economia i la resta d’escorcolls ordenats pel Jutjat 13 de Barcelona. Pocs minuts abans, Trapero ha emmarcat la contenció i us proporcional de la força perquè amb la situació que es vivia Catalunya “qualsevol misto podria haver encès una foguera”.

 

En aquest sentit, ha destacat que es van destinar durant tota la jornada 397 efectius dels Mossos d’Esquadra. D’aquest, 268 van ser d’unitats d’ordre públic que van actuar a darrera hora de la nit per dispersar els darrers manifestants de davant d’Economia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa